Discutii, idei, pareri despre programe de proiectare profesionale in constructii
Neautentificat.
Salut!
Se gaseste documentatie in limba romana pentru Tekla Structure?!
Buna,
exista o descriere a programului si a instructiunilor de baza in limba romana. In viitorul apropiat se va putea downloada de pe site-ul ConSoft la capitolul de Tekla Structures impreuna cu alte tutoriale. Pana atunci va putem trimite prin email.
salutare
as vrea sa vad si eu materialele care wxista in romana daca e posibil
caci pe sait sunt cateva doar in engleza
multumesc anticipat
Buna ziua!Am si eu o intrebare:Pot sa fac un detail view in vedere 3d in tekla 13?In alte general arangement se primeste dar in 3d nu
Buna,
sunt doua metode de a genera “detail view†in vedere 3D:
1. Cu "Create detail view", dupa care selectezi aria dorita si daca e cazul, mai trebuie setata si coordonatele la “define as distances†si la “depth down and up†la View properties.
2. Metoda mai usoara: selectezi din model nodul respectiv, generezi o vedere tip create view -> basic view si pe desen de 3D (GA) importi vederea cu instructiunea “Create view form model viewâ€.
multumesc frumos
Buna ziua. Am 2 intrebari daca ma puteti ajuta cumva.
1.Dupa crearea desenelor nu reusesc sa setez ploterul pe care il am (nu imi tine minte setarile de format al hartiei pe care le introduc...raman tot timpul la default); aici ma refer la printer setup...orice as face ramane la fel ![]()
2.Daca am nevoie de suruburi mai mici de diametrul de 12 pe standard 7968, cum fac sa le introduc in bolt catalog si ce anume trebuie setat (m-am prins ca trebuie sa ii pun o denumire noua si sa ii modific diametrul..dar celelalte variabile care sunt acolo.....nu pre stiu cum sunt)
Multumesc mult.
P.S. Folosesc Tekla 14
Editat ultima oară de hamycta (2009-02-04 11:57:45)
Buna,
1. Selectezi desenul -> Click dreapta ->Print Drawings. Daca nu ai printere predefinite, selectezi de ex. pentru desenele de format A3 – laserjet4v_a3. Jos ai butonul Add/Edit … apasand pe asta apare catalogul de printere. Aici selectezi de ex. pe laserjet4v_a3 si in partea dreapta introduci valorile/variabilele conform desenului tau. Inainte de a inchide fereastra sa nu uiti sa dai Update eventual Add (in acest caz vei adauga o setare noua), dupa care trebuie dat un OK (se va inchide fereastra). La Printer Setup faci setarile obisnuite pentru printerul/ploterul tau.
Trebuie sa mearga ![]()
2. Pentru suruburi mai mici decat 12 mm:
Alegi din meniu: Detailing ->Bolts ->Bolt Assembly Catalog ->introduci un standard nou (ex.: selectezi pe 7968, jos in casuta introduci standardul nou + Add). In partea dreapta la Add dist… selectezi Diam= si aici selectezi standardul de ex.: 2063 sau 2064 (->aceste standarde predefinite au suruburi cu diametere mai mici de 12 mm). Cand apesi pe butonul Update apare fereastra unde poti introduce cracteristicile fizice ale surubului , eventual poti introduce suruburi noi.
Vezi de asemenea in Help:
• Viewing or modifying the bolt catalog
• Viewing or modifying bolt assemblies
• Bolt length calculation
Succes!
Multam frumos.
Salutare.
Mai am o intrebare....
Exista vreo comanda in care daca modific un ansamblu care exista de mai multe ori intr-un model sa mi le modifice automat pe toate?
Multumesc frumos.
Buna,
daca ansamblul era facut din "component" se poate modifica - dar probabil nu era facuta asa.
Recomandare: sa incerci sa stergi restul ansamblelor identice si sa faci copie dupa ansamblul corectat.
Spor la treaba!
Salut,
M-am confruntat cu necesitatea realizarii desenelor de executie ale tablelor, profilelor.... cu sanfren. Aceste sanfrene se pot realiza si cu ajutorul sudurilor (manual sau din conexiune) dar necesita efectuarea urmatoarei setari:
Tekla Structures - 14.0 - Environments - country independent - env_global_default.ini - Open - rem xs_disable_weld_prep_solid=TRUE;
se restarteaza sistemul si vor aparea sanfrenele la elementele la cere s-au realizat sudurile in V, 1/2V etc.
Spor la treaba!
Editat ultima oară de Razvan (2009-04-22 20:39:23)
salutare
as vrea sa stiu daca tekla structures se poate folosi doar pentru metal sau beton prefabricat?
sau se poate folosi si pentru beton monolit?
ma refer la faptul ca in cazul betonului monolit, elementele nu sunt separate ca in cazul celorlalte, si atunci poate sunt probleme cu coliziunea intre elemente?
mersi
buna ziua .sunt incepatoare in ceea ce priveste tekla structure dar ma chinui de ceva timp sa aflu o chestie.cand creezi desene in tekla in aceste desene la cote la scris ....iti apar niste cuie (cred) mov foarte enervante dupa parerea mea....si as vrea sa stiu daca stie cineva cum pot fi scoase.multumesc.
Buna!
Aceste "cuie" se pot ascunde cu Shift+A.
Aceste semne ne arata ca cotele respective sunt asociative, adica, daca modificam elementul la care este legata cota respectiva, in desen cota va urmari automat modificarile facute.
mitzat a scris:
salutare
as vrea sa stiu daca tekla structures se poate folosi doar pentru metal sau beton prefabricat?
sau se poate folosi si pentru beton monolit?
ma refer la faptul ca in cazul betonului monolit, elementele nu sunt separate ca in cazul celorlalte, si atunci poate sunt probleme cu coliziunea intre elemente?
mersi
TEKLA Structores putem folosi atat pentru metal, beton prefabricat cat si pentru beton monolit.
Coloziunea trebuie controlata, dar mai mult pozitia armaturilor sa fie corecte.
Salutare! Se pot importa in tekla si alte profile dupa standarde ca cel american/canadian/englez?
Buna ziua,
As dori sa stiu daca se mai organizeaza cursul Tekla Structures Basic Training, si daca da, in ce perioada
Multumesc
hamycta a scris:
Salutare! Se pot importa in Tekla si alte profile dupa standarde ca cel american/canadian/englez?
In programul TEKLA puteti introduce orce sectiune, sau profil transversal.
In meniul - Modeling / Profiles / ... aveti mai multe posibilitati;
In Modify Profile Catalog se pot importa profile.
china06 a scris:
Buna ziua,
As dori sa stiu daca se mai organizeaza cursul Tekla Structures Basic Training, si daca da, in ce perioada
Multumesc
Cursurile de Tekla se organizeaza periodic in orasele Tg-Mures, Bucuresti, Cluj-Napoca.
Daca doriti sa participati in viitor la un curs de Tekla Structures va recomand sa ne trimiteti un email pe adresa office@consoft.ro, noi va vom anunta despre noile date de curs.
buna ziua.revin din nou cu o intrebare.as vrea sa stiu care este cea mai simpla modalitate de a crea un layout in care sa pot insera un cartus format dwg sau dxf .am incercat sa inserez dwg sau dxf din meniul view de la drawing dar nu prea imi iese.exista o modalitate de a folosi un format dwg existent cu anumite caracteristici greu de creat in tekla... pe care sa il folosessc ca layout si in care sa inserez direct desenele din tekla? va multumesc anticipat.
Buna, din view nu veti putea insera un DWG ca sa-l folositi ca si layout. Dar in editorul de layout (Tools/Template Editor) puteti importa un DXF care sa-l folositi ca si indicator in desenele dvs.
Salvati indicatorul ca si un template in ...\Tekla Structures\16.0\environments\default\template
Pe urma va trebui sa creeati un layout sau sa modificati unul pentru a avea propriul template pe un layout:
- Lansati comanda: Drawings&Reports/Drawing Settings/Drawing Layout
- Selectati un layout existent sau creeati un layout nou. Selectati layoutul dorit si lansati comanda Table Layout. Selectati un layout sau creati unu nou, pe urma lansati Tables.
-Va va aparea o fereastra cu templateurile existente in program, precum si cele create de dvs. Aici veti putea selecta ce templateuri vreti sa apara pe desenul dvs si sa le pozitionati cum doriti cu ajutorul punctelor de referinta din aceasta fereastra.
Dupa ce ati terminat de setat layoutul, in setarile desenului, la Layout/Table layout veti gasi si propriul layout ![]()
Sper ca am putut fi de folos.