29 aprilie 2016

Graphisoft lansează conexiunea directă Grasshopper-ARCHICAD

BUDAPESTA, 28 aprilie 2016 - În urma unei testări beta publice de 6 luni, în care s-au implicat peste o mie de arhitecți și designeri din întreaga lume, Graphisoft® a lansat conexiunea directă și inteligentă Grasshopper-ARCHICAD. Această conexiune "live" bi-directională – singura de acest fel pe piață - permite utilizatorilor Rhino/Grasshopper să se conecteze la un software BIM profesional (ARCHICAD).

Dezvoltat de Graphisoft, conexiunea Rhino-Grasshopper-ARCHICAD permite arhitecților să beneficieze la maxim de punctele forte ale celor trei medii de proiectare - Rhino, Grasshopper și ARCHICAD – asigurând astfel o legătură între etapa de proiectare conceptuală și Building Information Modeling (BIM). Această conexiune unică dincolo de transferul bidirecțional a geometriei, permite transformarea formelor geometrice în elemente inteligente BIM, menținând în același timp funcționalitatea de editare algoritmică.

Potrivit lui Robert McNeel, CEO-ul McNeel & Associates, "Designul algoritmic reprezintă o tendință globală în arhitectură. Folosind această conexiune nouă, arhitecții își pot dezlănțui creativitatea. Rhino și Grasshopper sunt cele mai bune instrumente de pe piață pentru designul algoritmic."

"Grasshopper-ARCHICAD LIVE Connection oferă un flux de lucru unic, asigurând explorarea unui număr mare de variante de design, respectiv crearea și ajustarea detaliilor/structurilor prin algoritmi, fără schimburi de fișiere", a declarat Péter Temesvári, Director Product Management la Graphisoft. "Această conexiune oferă soluția optimă pentru ambele tabere de utilizatori prin conectarea a două programe lider pe piața lor, rezultând un flux de lucru fluent și profesional."

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați http://www.graphisoft.com/rhino-grasshopper/.

Despre Rhinoceros® și Grasshopper®

Rhinoceros® 5.0, dezvoltat de Robert McNeel & Associates, este lider de piață în modelare de design industrial. Forme extrem de complicate pot fi modelate sau dobândite prin digitizoare 3D. Cu motorul său bazat pe elemente NURBS, Rhinoceros® 5.0 poate crea, edita, analiza și traduce curbe, suprafețe și solide. Nu există limite de complexitate, grad sau dimensiune. Grasshopper® este un editor grafic algoritmic strâns integrat cu instrumentele de modelare ale Rhino.

Despre Graphisoft

Graphisoft® a declanșat revoluția BIM în 1984 cu ARCHICAD®, primul program BIM din industrie dedicat arhitecturii. Graphisoft continuă să furnizeze soluții inovative pentru industrie ca BIMcloud®, prima platformă de colaborare BIM în timp real, EcoDesignerTM, proiectare sustenabilă total integrată într-o aplicație BIM și BIMx®, leader printre aplicațiile mobile dedicate vizualizării modelelor BIM. Graphisoft face parte din grupul Nemetschek. ARCHICAD este prezent în România încă din 1996 prin ConSoft.