Aplicații pentru Archicad

Diferite aplicații, add-onuri, biblioteci de obiecte pentru Archicad sunt adresate unor segmente specifice ale practicii arhitecturale. Extind capacitatea, funcționalitatea pachetului standard Archicad în unele direcții foarte interesante pentru unii sau chiar pentru toți utilizatorii.

BIMx

BIMx este o aplicație premiată, care oferă acces la întreaga documentație de proiect 2D în contextul modelului 3D. Facilitează fluxul de comunicare dintre proiectant și executant. BIMx este compatibil cu Google Cardboard VR, asigurând o experiență captivantă despre clădirea proiectată în browsere web și pe sistemele iOS și Android.

BIMcloud

Tehnologia de lucru în echipă BIMcloud Basic face parte din fiecare pachet Archicad — permite echipelor de proiectare, un flux de lucru BIM, pe orice configurație de rețea sau hardware. BIMcloud este versiunea mai dezvoltată - permite instalarea locală sau într-un cloud deja deținut de tine, astfel devenind mai scalabil, mai sigur și mai avantajos.

Artlantis

Artlantis 2021 unifică într-o aplicație puternică Artlantis Render și Artlantis Studio, integrând toate caracteristicile acestora și oferind întregul set de moduri de prezentare: perspective și vederi paralele, crearea de imagini, panorame, obiecte VR și import pentru fișiere IFC. Fiind disponibil pe MacOS și Windows.

Proiectarea algoritmică

Explorează mai multe opțiuni și automatizează sarcinile repetitive pentru a accelera procesul de proiectare și pentru a îmbunătăți eficiența. Conexiunea bidirecțională îmbină mediul de lucru BIM al Archicad cu puterea de modelare a Rhino și Grasshopper, oferind arhitecților instrumentele complexe de care au nevoie pentru a-și elibera geniul creativ.