Aplicații pentru Archicad

Diferite aplicații, add-onuri, biblioteci de obiecte pentru Archicad sunt adresate unor segmente specifice ale practicii arhitecturale. Extind capacitatea, funcționalitatea pachetului standard Archicad în unele direcții foarte interesante pentru unii sau chiar pentru toți utilizatorii.

BIMx

BIMx este o aplicație premiată, care oferă acces la întreaga documentație de proiect 2D în contextul modelului 3D. Facilitează fluxul de comunicare dintre proiectant și executant. BIMx este compatibil cu Google Cardboard VR, asigurând o experiență captivantă despre clădirea proiectată în browsere web și pe sistemele iOS și Android.

BIMcloud

Tehnologia de lucru în echipă BIMcloud Basic face parte din fiecare pachet Archicad — permite echipelor de proiectare, un flux de lucru BIM, pe orice configurație de rețea sau hardware. BIMcloud este versiunea mai dezvoltată - permite instalarea locală sau într-un cloud deja deținut de dvs., astfel devenind mai scalabil, mai sigur și mai avantajos.

Twinmotion

Twinmotion este cea mai simplă, rapidă și inovatoare soluție de VIRTUALIZARE cross-platform, imersie 3D și explorare interactivă, care are la bază un motor grafic robust (Unreal Engine). Disponibil pe MacOS și Windows, oferă sincronizare directă cu Archicad și este capabil să importe modele 3D din aproape toate aplicațiile de modelare existente.

Proiectarea algoritmică

Explorați mai multe opțiuni și automatizați sarcinile repetitive pentru a accelera procesul de proiectare și pentru a îmbunătăți eficiența. Conexiunea bidirecțională îmbină mediul de lucru BIM al Archicad cu puterea de modelare a Rhino și Grasshopper, oferind arhitecților instrumentele complexe de care au nevoie pentru a-și elibera geniul creativ.

Artlantis

Artlantis 2021 unifică într-o aplicație puternică Artlantis Render și Artlantis Studio, integrând toate caracteristicile acestora și oferind întregul set de moduri de prezentare: perspective și vederi paralele, crearea de imagini, panorame, obiecte VR și import pentru fișiere IFC. Fiind disponibil pe MacOS și Windows.

EcoDesigner STAR

EcoDesigner STAR este o aplicație pentru Archicad care transformă modelele BIM în modele energetice de construcție (BEM). Extinde modulul existent de calcul energetic cu funcționalități cum ar fi: calculul coeficientului de transfer termic, simulare punte termică, setări expert pentru sistemele de construcție, funcție de comparare a rezultatelor, raport conform ASHRAE, raport detaliat XLS și export gbXML și PHPP.