ARCHICAD 23 – BIM in an instant

ARCHICAD 23 crește exponențial viteza percepută a proceselor esențiale, cum ar fi pornirea programului, deschiderea fișierelor, lucrul în medii multi-proiect și navigarea printre vederile din proiectele BIM. Instrumentele noi de Stâlp, Grindă și Gol cresc precizia de modelare și facilitează colaborarea interdisciplinară.
"Sarcinile de zi cu zi, cum ar fi lansarea programului, schimbarea proiectelor sau răsfoirea vederilor într-un anumit proiect, pot încetini fluxul de lucru. Am eliminat aceste blocaje, astfel oferind arhitecților un flux creativ cu cât mai puține întreruperi. Capacitatea de reacție a ARCHICAD 23 este cu adevărat remarcabilă!", a declarat Péter Temesvári, Director de Product Management la GRAPHISOFT.

DESIGN

Noile unelte de Stâlp și Grindă

ARCHICAD 23 permite arhitecților să modeleze mai flexibil detalii de construcție și să genereze cantități corecte pentru grinzi/stâlpi din beton, oțel, lemn și compozite. Stâlpi complecși și grinzi curbate, vutate și încastrate pot fi acum modelate și documentate în conformitate cu diferitele standarde de reprezentare. Grinzile și stâlpii sunt elemente ierarhice, compuse din unul sau mai multe sub-elemente (segmente) așezate de-a lungul unei singure axe. Aceste segmente pot avea profile dreptunghiulare, circulare sau personalizate prin extruderi liniare sau conice. Aceste elemente pot avea diferite metode de afișare (symbolic sau projected) și hașuri de suprafață (cover fill).

COORDONARE

Goluri, nișe și cavități

ARCHICAD 23 introduce noul instrument de Gol, dedicat modelării și coordonării golurilor orizontale, verticale sau înclinate, în elemente sau grupuri de elemente. Asemenea goluri sunt importante pentru coordonarea proiectelor, deoarece ele trebuiesc documentate și sunt la fel de relevante pentru arhitecți, ingineri și consultanți. Golurile pot fi modelate, calculate și documentate folosind instrumente intuitive și distribuite utilizând fișiere IFC.

ARCHICAD 23 utilizează o tehnologie nouă pentru a genera afișarea 2D simbolică a elementelor structurale împreună cu deschiderile lor într-un mod compatibil cu standardele globale. Fiecare deschidere este asociată unui element, dar poate tăia și conecta la mai multe elemente. O deschidere poate fi plasată într-un perete, o placă, o fascicul sau o plasă. Poziția deschiderii este definită în raport cu elementul asociat și se mișcă împreună cu ea.

Proprietăți în materiale de construcție

Introducerea Clasificărilor și a Proprietăților pentru materialele de construcție rezolvă probleme critice ale utilizatorilor din domeniul livrabilelor. Astfel utilizatorii pot îndeplini cerințele programelor 4D/5D (estimarea costurilor, asigurarea calității, analiza modelului) privind clasificarea standardizată sau personalizată a materialelor. Proprietățile materialelor de construcție pot fi afișate pe orice livrabilă, astfel încât datele BIM legate de materiale pot fi distribuite între părțile interesate.

PERFORMANȚĂ

Îmbunătățiri ale performanței

ARCHICAD 23 pune un accent deosebit pe oferirea unui flux neîntrerupt, începând de la lansarea software-ului, accesul la datele proiectului și navigarea prin modelul BIM. Acest lucru s-a realizat printr-o combinație între optimizarea performanțelor brute, simplificarea fluxurilor de lucru și reducerea dimensiunii fișierelor.

ARCHICAD 23 introduce utilizarea procesoarelor cu mai multe nuclee în timpul reconstruirii inițiale a elementelor simple, cum ar fi linii, cercuri, polilinii și spline. Aceasta este extrem de util în cazul desenelor DWG/DXF.

Modificările pentru afișajul vederilor afectează adesea doar un număr foarte limitat de elemente. ARCHICAD 23 încearcă să identifice aceste elemente și să reconstruiască numai acelea, majoritatea elementelor fiind neatinsă, astfel reducând dramatic timpul de regenerare a vederilor.

PRODUCTIVITATE

Acces îmbunătățit la proiecte

Utilizatorii lucrează zilnic la mai multe proiecte. Dialogul nou de lansare al ARCHICAD se concentrează pe proiectele recente și permite utilizatorului să deschidă cu un singur pas mai multe proiecte, în diferite instanțe ARCHICAD, pentru o pornire mai rapidă și mai ușoară.

Lansarea proiectului

ARCHICAD verifică diferite aspecte ale proiectului pe care îl deschide: starea desenelor și a modulelor, librăriile încărcate, etc. ARCHICAD 23 colectează problemele detectate și la final le prezintă utilizatorului în noua fereastră Action Center, fără a întrerupe procesul de deschidere.

Navigarea printre vederi

Pentru a facilita identificarea diferitelor vederi, ARCHICAD 23, chiar înainte de a le activa, afișează o previzualizare. Tab-urile reprezintă o parte esențială a fluxului de lucru. Utilizați Tab Overview pentru o vedere de ansamblu.

Managementul atributelor

Suprafețele cu texturi lipsă sunt indicate cu o pictogramă de textură roșie; utilizatorii au, de asemenea, capacitatea de a sorta atributele prin lipsa texturilor.

Setări actualizate la vederi

Un identificator unic este utilizat la redenumirea automată a setările vederilor. Redenumirea combinațiilor de straturi, Model View Options, seturi de penițe, filtre de renovare, combinații de suprascriere grafică sau stiluri 3D nu mai lipsesc.

Opțiuni pentru liniile indicatorului de etichete text

O linie de indicatori pentru etichete de text poate fi acum atașată exact acolo unde este necesar: conectat la casetă sau la rândul de text de sus / jos; conectat la partea superioară, mijlocie sau inferioară a casetei de text; sau extins pentru a sublinia textul.

Activarea și dezactivarea cheii software integrate

Activarea automată a tastelor software și dezactivarea manuală sunt acum integrate perfect. Dacă ARCHICAD nu poate găsi cheia software corectă la nivel local sau în rețea la pornire și utilizatorul este conectat la ARCHICAD cu un GSID valabil, cheia software corespunzătoare va fi achiziționată automat. Cheia software poate fi preluată din meniul Ajutor în orice moment.

Optimizări ale interfeței de lucru

Shell și Morph Dialogurile de introducere sunt simplificate, iar pictogramele îi ajută pe utilizatori să identifice câmpurile de intrare. Panourile Info Box ale instrumentelor Zone și Label sunt actualizate; Metodele de geometrie și de construcție pot fi afișate separat. Setările Sunlight oferă feedback live despre umbrele personalizate, iar animațiile Sun Studio pot fi afișate cu opțiuni de dată și oră personalizabile și ștampile de locație.

Vizualizări 3D

ARCHICAD 23 utilizează cea mai recentă versiune CineRender, bazat pe motorul din Cinema 4D R20, care permite randări mai rapide și mai clare, în timp ce catalogul de suprafețe complet reînnoit oferă reflexii mai realiste și texturi modernizate.

În plus față de caracteristicile evidențiate mai sus, ARCHICAD 23 oferă multe alte îmbunătățiri funcționale și de performanță.