Notă: forumul este arhivat.
You are not logged in.
Pages: 1
Buna ,
Imi cer scuze in avans pentru ca sigur s-a mai postat problema asta pe undeva, dar imi este destul de urgent pentru licenta.
Incerc sa fac o analiza modala si sa rulez analiza pentru rezultate, insa analiza de vibratii dureaza atat cat o las eu si nu pot merge mai departe.
Sunt absolut sigur ca am gresit undeva , dar nu pot sa imi dau seama.Poate sa ma ajute cineva?
Multumesc anticipat,
Dan Suciu
With respect,
ing.Dan Suciu
S.C Draft Vision S.R.L.
+40748953809
Buna,
Am o intrebare de hardware.
Cam in cat timp ar rula axis un calcul pentru o structura de p+4+m cu 12 ipoteze de incarcare, combinatii generate automat si reduse (~150-200)?
Intreb pentru ca la mine se pare ca dureaza la infinit.In momentul in care ajunge la pasul "decomposition of block" sta si 30-45 min pe block.
precizez configuratia daca ajuta : i7-2670m, 8gb ddr3 , hard de 5400 r/min, win 8
O alta intrebare ar fi, daca reinstalez axis pe un ssd, ar ajuta ? si trebuie retrimisa licenta?
Multumesc anticipat,
Dan,Suciu
With respect,
ing.Dan Suciu
S.C Draft Vision S.R.L.
+40748953809
problema e ca la ambele dureaza atata...o sa incerc sa identific problema, discretizarea e de 0.5m .am sa o fac mai mare.
Dar, e si mai posibil sa fac ceva gresit cand efectuez analiza modala.
Daca ma puteti lamuri cu pasii exacti:
-analiza vibratii
-definire incarcare seismica
-analiza neliniara (modala?)
-analiza
Imi este umpic neclar care este analiza modala.
Si ca si o ultima intrebare : axis cand face calculele, calculeaza fiecare combinatie in parte sau ia valorile parametric si le applica pe infasuratoare?
Multumesc mult de ajutor, si imi cer scuze pentru insistenta ![]()
Cu respect,
Dan,Suciu
With respect,
ing.Dan Suciu
S.C Draft Vision S.R.L.
+40748953809
Probabil utilizati programul in limba engleza.
Analiza vibratii = Analiza modala
Pasii sunt:
Analiza modala
Incarcare sismica
Analiza statica liniara
Sunt calculate combinatiile.
Daca la analiza modala este activa optiunea de convertire a planseelor in diafragme, atunci este posibil sa fie o eroare de modelare.
Ne puteti trimite modelul la adresa suport@axisvm.ro pentru o verificare.
Cu stimă,
ing. Levente Marton
Am observat 2 greseli, incarcarile din vant +Y si -Y au cate o ipoteza de incarcare care se suprapune.
Am modificat discretizarea la 1m.
Analiza modala a durat 45 secunde iar analiza statica vreo 3 minute.
Combinatiile se genereaza automat, fara sa le introduceti in tabelul de combinatii. Le puteti verifica apasand tasta F12, la Combinatii de dimensionare.
Nu sunt necesare, dar oricum acesta nu a influentat viteza de calcul caci le-am lasat si eu acolo cand am rulat calculul.
Probabil suprapunerea incarcarilor din vant va cauzeaza durata foarte lunga a calculului sau discretizarea de 0.5m.
Cu stimă,
ing. Levente Marton
intradevar erau aceste erori.s-au corectat si totul merge bine acum si destul de rapid (circa 10-15 minute cu tot cu scrierea rezultatelor)
multumesc mult pentru ajutor
With respect,
ing.Dan Suciu
S.C Draft Vision S.R.L.
+40748953809
Pages: 1