BIMmTool - Soluția supremă pentru norii de puncte din Archicad

BIMmTool este un add-on complet integrat în Archicad, conceput pentru pentru citirea, analiza și navigarea în norii de puncte. BIMmTool se integrează în mod eficient în interfața Archicad și asigură un flux de lucru fără probleme în modelarea scanărilor, utilizând metoda și setul de instrumente Archicad. BIMmTool este disponibil pe sistemele de operare macOS și Windows.

FREE

BIMm Navigator

BIMmNavigator este un vizualizator integrat al BIMmTool, care afișează scanările terestre într-o paletă dedicată și permite vizualizarea panoramică la 360 de grade a scanărilor structurate în rezoluție completă. Această funcționalitate îți permite să explorezi cu ușurință datele scanate, să te deplasezi în jurul imaginii și să mărești sau să micșorezi detaliile în mod convenabil.

CONNECT

Date de scanare nelimitate

Importă în Archicad orice număr de scanări, fără limite de mărime de fișier sau număr de poligoane.

70+ funcții Easy2Model

Modelarea cu nori de puncte nu a fost niciodată mai ușoară. Utilizează BIMmTool pentru a construi modelul folosind scanările laser. Utilizează instrumentele native Archicad și combină caracteristicile acestora cu funcțiile de recunoaștere exactă a punctelor, de măsurare și de modelare ale BIMmTool pentru a genera componentele clădirii cu o productivitate fără precedent.

Rezoluție reglabilă

Evită supraîncărcarea programului Archicad: managerul de import al BIMmTool te ajută să ajustezi dinamic densitatea norului de puncte în Archicad. O densitate adecvată a norului de puncte influențează în mod dramatic timpul necesar pentru import, pentru navigarea în Archicad și pentru calcularea derivatelor.

PRO

Ortofotografii

Noua funcție Orthophoto generează ortofotografii orizontale și verticale din norii de puncte direct în Archicad. Nu contează dacă norii de puncte sunt structurați sau nestructurați, iar timpul de calcul este de trei ori mai scurt decât în versiunea anterioară. Acesta adaptează fluxul de lucru la metodele uzuale de lucru în Archicad, făcând munca de modelare extrem de ușoară și transparentă. În plus față de afișarea în culori sau în tonuri de gri, poți genera, de asemenea, reprezentări ortofotografice cu rezoluție mare. Calculul utilizează întotdeauna norii de puncte plasate pe straturile vizibile. Aranjează straturile pentru a crea vederi folosind doar scanările exterioare în cazul fațadelor. Odată gata, poți importa ortofotografiile în fereastra Archicad dorită folosind meniul Connect sau poți crea o foaie de lucru sau o secțiune/vedere independentă.

Analiză Delta

O analiză delta este reprezentarea colorată a abaterilor norului de puncte față de un anumit plan, pe orizontală sau pe verticală. Este un nou instrument excelent pentru inspectarea clădirilor existente în vederea detectării deformărilor și pentru a trage concluzii pentru modelare. Utilizatorii pot folosi acest instrument pentru a evalua vizual starea structurii portante și de ex. neregulile de tavan sau pardoseală. De asemenea, este ideal pentru a compara starea reală a elementelor de construcție cu modelul proiectat. Generarea și calcularea analizei delta sunt identice cu ortofotografiile și pot fi, de asemenea, stocate în locația dorită în Archicad, prin intermediul meniului Connect.

Caseta de decupare a norului de puncte

Caseta de decupare taie și ajustează norii de puncte importați prin intermediul BIMmTool în Archicad: trage caseta de decupare pe zona dorită din norul de puncte pe care dorești să-l tai sau să-l ajustezi. Acum poți ascunde sau șterge norul de puncte în interiorul sau în afara casetei. Utilizează această unealtă pentru a elimina efectele de dispersie sau de oglindire din norul de puncte, pentru a elimina o clădire dintr-un șir de case, pentru a ascunde mobilierul dintr-o cameră, etc. Caseta de decupare facilitează, de asemenea, crearea unui nou nor de puncte, cum ar fi cel al unei uși, al unei ferestre istorice sau al unei statui pentru detaliere. De asemenea, poți lua în considerare posibilitatea de a-l folosi pentru a arăta împrejurimile proiectului tău. Noile obiecte de nor de puncte sunt întotdeauna calculate la rezoluție completă și pot conține date sau parametri suplimentari. În consecință, poți afișa aceste detalii la o rezoluție mai mare, chiar să le combini cu norul de puncte original.

MODUL OPȚIONAL

Integrare IVION

Firma NavVis, cu sediul în München, a introdus pe piață un nou tip de scaner laser mobil VLX. Noul dispozitiv combină ce este mai bun din ambele lumi: scanarea mobilă și scanarea terestră. Cu un proces de cartografiere rapidă de până la 20.000 mp pe zi, acesta oferă o precizie ridicată la distanțe mai mari și imagini panoramice de 360° în HD cu norul de puncte. Aceasta face extrem de ușor de măsurat și prin urmare, de modelat în panorame. Norii de puncte scanate cu VLX sunt procesate în software-ul online IVION și dacă este necesar, sunt poziționate cu puncte georeferențiate. Integrarea IVION a BIMmTool poate accesa aceste date, iar BIMmTool afișează direct panoramele și planurile de ansamblu generate automat. Selectează orice punct din panoramele sale și transformă-le într-un model în Archicad, utilizând funcțiile Easy-to-Model ale BIMmTool. Descarcă norul de puncte ca E57 de la IVION și importă-l prin intermediul versiunii BIMmTool Pro pentru a genera ortofotoplanuri și analize delta și a le plasa în Archicad pentru un flux de lucru și mai rapid și mai sigur. Integrarea IVION este un modul separat de versiunea BIMmTool Connect sau BIMmTool Pro.