BIMmTool - Soluția supremă pentru norii de puncte din Archicad

BIMmTool este un add-on complet integrat în Archicad, conceput pentru navigarea, citirea și analizarea în norilor de puncte. BIMmTool se integrează în mod eficient în interfața Archicad și asigură un flux de lucru fluid pentru modelarea scanărilor, utilizând metoda și setul de instrumente Archicad. BIMmTool este disponibil pe sistemele de operare macOS și Windows.


BIMm Navigator

BIMmNavigator este un vizualizator integrat al BIMmTool, care afișează scanările terestre într-o paletă dedicată și permite vizualizarea panoramică la 360 de grade a scanărilor structurate în rezoluție completă. Această funcționalitate îți permite să explorezi cu ușurință datele scanate, să te deplasezi în jurul imaginii și să mărești sau să micșorezi detaliile în mod convenabil.

Navigatorul permite vizualizarea norului de puncte colorat și după gradul de reflectivitate monocolor cea ce facilitează vizualizarea zonelor supraexponate.


Importă date de scanare nelimitate

Importă în Archicad orice număr de scanări, fără limite de mărime de fișier sau număr de poligoane.

Cu noua opțiune de import vei putea optimiza norul de puncte la o densitate de 2, 5 și 10 mm și să vizualizezi direct norul de puncte la densitatea dorită fără să suprasolicitarea nedorită.


Rezoluție reglabilă

Evită supraîncărcarea programului Archicad: paleta PointCloud Switcher te ajută să ajustezi dinamic densitatea norului de puncte în Archicad. O densitate adecvată a norului de puncte influențează în mod dramatic timpul necesar pentru navigare în Archicad și pentru calcularea derivatelor.


70+ funcții Easy2Model

Modelarea cu nori de puncte nu a fost niciodată mai ușoară. Utilizează BIMmTool pentru a construi modelul folosind scanările laser. Utilizează instrumentele native Archicad și combină caracteristicile acestora cu funcțiile de recunoaștere exactă a punctelor, de măsurare și de modelare ale BIMmTool pentru a genera componentele clădirii cu o productivitate fără precedent.


Testează BIMmTool gratuit timp de 14 zile prin formularul de cerere a licenței.

Testează BIMmTool

Ortofotografii

Noua funcție Orthophoto generează ortofotografii orizontale și verticale din norii de puncte direct în Archicad. Nu contează dacă norii de puncte sunt structurați sau nestructurați, iar timpul de calcul este de trei ori mai scurt decât în versiunea anterioară. Acesta adaptează fluxul de lucru la metodele uzuale de lucru în Archicad, făcând munca de modelare extrem de ușoară și transparentă. În plus față de afișarea în culori sau în tonuri de gri, poți genera, de asemenea, reprezentări ortofotografice cu rezoluție mare. Calculul utilizează întotdeauna norii de puncte plasate pe straturile vizibile. Aranjează straturile pentru a crea vederi folosind doar scanările exterioare în cazul fațadelor. Odată gata, poți importa ortofotografiile în fereastra Archicad dorită folosind meniul Connect sau poți crea o foaie de lucru sau o secțiune/vedere independentă.


Analiză Delta

Analiza delta este o reprezentare colorată a abaterilor norului de puncte față de un anumit plan, fie pe orizontală, fie pe verticală.

Acest instrument este extrem de util pentru inspectarea construcțiilor în vederea detectării deformărilor sau abaterilor de planeitate.

De asemenea, poate fi folosit pentru a trage concluzii în ceea ce privește expertiza tehnică sau pentru a verifica starea construcției în diferite etape de execuție.

Acest lucru poate include verificarea dacă sunt respectate cerințele din caietul de sarcini privind rectilinitatea și planeitatea în cazul structurii de rezistență, a șapelor, a zidăriilor și a geometriei structurii înainte de montajul unui perete cortină, și multe alte situații similare.


Caseta de decupare a norului de puncte

Caseta de decupare taie și ajustează norii de puncte importați prin intermediul BIMmTool în Archicad: trage caseta de decupare pe zona dorită din norul de puncte pe care dorești să-l tai sau să-l ajustezi. Acum poți ascunde sau șterge norul de puncte în interiorul sau în afara casetei. Utilizează această unealtă pentru a elimina efectele de dispersie sau de oglindire din norul de puncte, pentru a elimina o clădire dintr-un șir de case, pentru a ascunde mobilierul dintr-o cameră, etc. Caseta de decupare facilitează, de asemenea, crearea unui nou nor de puncte, cum ar fi cel al unei uși, al unei ferestre istorice sau al unei statui pentru detaliere. De asemenea, poți lua în considerare posibilitatea de a-l folosi pentru a arăta împrejurimile proiectului tău. Noile obiecte de nor de puncte sunt întotdeauna calculate la rezoluție completă și pot conține date sau parametri suplimentari. În consecință, poți afișa aceste detalii la o rezoluție mai mare, chiar să le combini cu norul de puncte original.


Idealizer

Scanerele laser capturează clădirile cu o precizie milimetrică. În acest proces, sunt înregistrate orice neregularități ale tencuielii și deformările elementelor de construcție, care într-un plan sau model 3D nu este de dorit. Cu ajutorul funcției de rotunjire ajustabilă, dimensiunile și coordonatele din norul de puncte pot fi rotunjite la valorile dorite.

Funcțiunea Idealizer grupează mai multe elemente în funcție de toleranța setată și generează o listă cu aceste elemente.

După ce elementele de construcție au fost grupate, le putem selecta pe plan sau în fereastra 3D. Această funcționalitate face procesul de lucru mai eficient și precis în ceea ce privește acuratețea modelului.


Analiză deviații

O altă funcționalitate apărută în versiunea recentă este Deviation analysis ce permite compararea norului de puncte cu modelului 3D.

În situația în care avem norii de puncte cu construția scanată în faza As-Built, vom putea vizualiza diferențele față de modelul 3D proiectat.

Această funcționalitate revoluționară vă permite să vizualizați și să interpretați abaterile norului de puncte față de modelul 3D și să identificați mai ușor zonele cu anomalii sau deformări. Puteți reprezenta același model de analiză utilizând și o scalare colorată Delta Analysis, care poate oferi o imagine clară a discrepanțelor și poate fi folosită pentru analize mai detaliate și pentru a lua decizii informate în proiectele BIM.


Integrare IVION

Firma NavVis, cu sediul în München, a introdus pe piață un nou tip de scaner laser mobil VLX. Noul dispozitiv combină ce este mai bun din ambele lumi: scanarea mobilă și scanarea terestră. Cu un proces de cartografiere rapidă de până la 20.000 mp pe zi, acesta oferă o precizie ridicată la distanțe mai mari și imagini panoramice de 360° în HD cu norul de puncte. Aceasta face extrem de ușor de măsurat și prin urmare, de modelat în panorame. Norii de puncte scanate cu VLX sunt procesate în software-ul online IVION și dacă este necesar, sunt poziționate cu puncte georeferențiate. Integrarea IVION a BIMmTool poate accesa aceste date, iar BIMmTool afișează direct panoramele și planurile de ansamblu generate automat. Selectează orice punct din panoramele sale și transformă-le într-un model în Archicad, utilizând funcțiile Easy-to-Model ale BIMmTool. Descarcă norul de puncte ca E57 de la IVION și importă-l prin intermediul versiunii BIMmTool Pro pentru a genera ortofotoplanuri și analize delta și a le plasa în Archicad pentru un flux de lucru și mai rapid și mai sigur. Integrarea IVION este un modul separat de versiunea BIMmTool Connect sau BIMmTool Pro.