26 martie 2014

Graphisoft lansează BIMcloud

TOKYO, 25 martie 2014 - Graphisoft a anunțat viitoarea soluție BIMcloud® în prezența jurnaliștilor internaționali selectați și a companiilor AEC japoneze de top. Evenimentul exclusiv a avut loc la prestigiosul Roppongi Hills Club din Tokyo cu conexiuni live la sediul Graphisoft Hong Kong, precum și cu sediul central din Budapesta.

"Cei mai mulți oameni asociază Cloud Computing cu servicii cum ar fi stocarea de date, virtualizare de software sau Software as a Service (SaaS). Teoretic, am putea realiza mult mai mult cu Cloud, dar pentru aceasta avem nevoie să privim dincolo de serviciile Cloud de bază", a declarat Ákos Pfemeter, vicepreședinte marketing al Graphisoft. "Percepția comună diferă de părerea noastră, noi credem cu tărie că soluțiile Cloud Computing de azi nu avantajează suficient colaborarea dintre utilizatori. Viitoarea soluție Graphisoft BIMcloud® va influența acest lucru în mod special în industria AEC, permițând firmelor de orice dimensiune să implementeze fluxuri de lucru de colaborare BIM complet integrate atât în medii cloud publice cât și private..."

Graphisoft BIMcloud

Graphisoft BIMcloud® este o platformă BIM cu drepturi depline de colaborare care permite echipelor de orice dimensiune să colaboreze în timp real pe date BIM native. Tehnologia patentată Graphisoft Delta-Server™ combinată cu arhitectura cloud-server de ultimă oră, oferă caracteristici esențiale ale unui mediu de colaborare BIM de clasă mondială:

TIMP REAL

Colaborarea perfectă se realizează printr-o conexiune în timp real între părți. Datorită tehnologiei Graphisoft Delta-Server, este posibilă colaborarea în timp real pe modele complexe BIM, indiferent de dimensiunea sau locația echipei. Arhitectura sistemului cloud-based garantează accesul simultan 24/7 la proiectele BIM pentru un număr nelimitat de utilizatori din orice locație echipată cu o conexiune standard de Internet.

ROBUST

Soluția Graphisoft BIMcloud oferă o rezolvare automată a conflictelor, care înseamnă că "blocările de servere" devin un fenomen complet necunoscut pentru utilizatori. În plus, toleranța de rețea extrem de mare face posibil accesul de la distanțe mari chiar și pe linii standard de internet. Suportul pentru protocolul securizat HTTPS, backup și opțiuni avansate de rollback oferă datelor Dvs. BIM o siguranță nemaiîntâlnită.

FLEXIBIL

Graphisoft BIMcloud nu are exigențe speciale hardware sau software. Același sistem poate fi ușor implementat în ​​orice configurație cloud publică sau privată existentă. Conexiunea dintre computerele client care rulează aplicațiile BIM și calculatoarele server care asigură platforma cloud nu necesită hardware special sau software suplimentar: o conexiune simplă de internet folosind protocolul HTTP standard este singura cerință. Pentru servere BIMcloud, configurațiile desktop standard sunt suficiente, în timp ce BIM Cloud Manager este accesibil în funcționalitate completă de pe orice dispozitiv mobil.

SCALABIL

Avantajul tehnologiei Cloud în vederea colaborării BIM este capacitatea de scalare a resurselor de server. Cu Graphisoft BIMcloud, echipa de proiectare nu este nevoită să oprească lucrul în timp ce resursele BIMcloud Server, cum ar fi procesoare sau capacitate de memorie sunt crescute. Un alt avantaj este scalarea orizontală a sistemului cu adăugarea de servere adiționale în cazul în care numărul proiectelor crește în cloud.

INTEGRAT

Graphisoft BIMcloud este pe deplin pregătită pentru integrarea în infrastructura IT a întreprinderilor mari. Integrarea dinamică Active Directory prin intermediul protocolului LDAP permite utilizatorilor să folosească combinația lor de nume de utilizator/parolă pentru a accesa proiectele BIM în cloud. Management multi-nivel de acces și roluri înseamnă că BIMcloud poate fi ușor adaptată la orice setare de organizație în orice mediu de întreprindere. BIMcloud Mobile permite colaboratorilor externi participarea în fluxul de lucru BIM folosind chiar dispozitive mobile.

Graphisoft BIMcloud® a fost prezentat oficial în Japonia pe 25 martie și va fi lansat la nivel mondial împreună cu ArchiCAD 18 în vara anului 2014.

Pentru știri și alte informații legate de Graphisoft BIMcloud vizitați: www.graphisoft.com/bimcloud/