4 mai 2017

ARCHICAD 21 – Step up your BIM!

BUDAPESTA, 2 mai 2017 - Graphisoft® a anunțat cea mai recentă versiune a soluției sale de software BIM pentru arhitecți și designeri. ARCHICAD 21 introduce noua generație a instrumentului de Scară, prezentând tehnologia Predictive DesignTM, patentată de Graphisoft.

“Încă de la început intuitivitatea a fost elementul cheie a ARCHICAD. Noua generație a instrumentului de Scară oferă o experiență creativă, productivă și plăcută, motiv pentru care arhitecții preferă ARCHICAD”, a declarat Peter Temesvari, Director de Product Management la Graphisoft. “Noul instrument de Scară din ARCHICAD 21 execută calculele în fundal, asigurându-se că designul scărilor respectă toate standardele de proiectare. De asemenea, au fost îmbunătățite fluxurile de lucru OPEN BIM, facilitând colaborarea interdisciplinară”.

NOUTĂȚILE DIN ARCHICAD 21

Noua unealtă de scară

Proiectarea scărilor este una dintre cele mai complexe sarcini în arhitectură. Numeroasele iterații necesare pentru a sincroniza intenția de proiectare cu diferitele standarde rezultau operațiuni plictisitoare și manuale.

Noua scară din ARCHICAD 21 analizează în fundal multiple opțiuni de design și oferă arhitecților cele mai optime modele de scări din care să aleagă în contextul clădirii specifice.

Metodele grafice intuitive permit plasarea scărilor prin introducerea sau preluarea unei linii poligonale, schimbarea cu ușurință a formei în plan și a componentelor structurale/finisaje.

Noua unealtă de balustradă

Cu un singur clic puteți introduce o balustradă asociativă de-a lungul scărilor sau a altor elemente de construcție (planșeu, perete, acoperiș, teren). Montanții și panourile pot fi identice/repetitive sau personalizate individual.

Noul sistem de clasificare a elementelor

Modelul ARCHICAD poate fi descris ca o bază centrală de date BIM care stochează toate datele proiectului și le face accesibile oricărui participant la proiect. În timp ce versiunile anterioare ARCHICAD au furnizat un set predefinit de clasificare, ARCHICAD 21 introduce o modalitate flexibilă de a clasifica elementele, care susține orice sistem de clasificare național sau de companie. În plus, clasificările sunt esențiale pentru fluxurile de lucru OpenBIM, oferind o interoperabilitate fără precedent între discipline.

Fișiere IFC ca hotlink

ARCHICAD 21 vă permite să plasați fișierele IFC prin metoda hotlink, acestea devenind un conținut de referință protejat. Modelul IFC introdus poate fi actualizat cu ușurință din fișierul sursă conectat. Dacă legătură este întreruptă, elementele modulelor IFC inserate pot fi editate ca elemente native ARCHICAD.

Detectarea coliziunilor

Odată cu evoluția fluxului de lucru BIM, arhitecții primesc din ce în ce mai multe informații de la colaboratori în format BIM. Noua funcțiune de detectare a coliziunilor facilitează îndeplinirea rolului de coordonator al proiectului. Detectarea coliziunilor permite compararea a două grupuri de elemente prin seturi de criterii definite de utilizator.

Pentru mai multe informații despre ARCHICAD 21, vă rugăm dați clic AICI.

Despre Graphisoft

Graphisoft® a declanșat revoluția BIM în 1984 cu ARCHICAD®, primul program BIM din industrie dedicat arhitecturii. Graphisoft continuă să furnizeze soluții inovative pentru industrie ca BIMcloud®, prima platformă de colaborare BIM în timp real, EcoDesignerTM, proiectare sustenabilă total integrată într-o aplicație BIM și BIMx®, leader printre aplicațiile mobile dedicate vizualizării modelelor BIM. Graphisoft face parte din grupul Nemetschek. ARCHICAD este prezent în România încă din 1996 prin CONSOFT.