Lecția 1: Ce este BIM?

Potrivit AIA (Institutul American al Arhitecților), BIM este preocupat în principal de reprezentarea digitală a clădirilor, dar are, de asemenea, multe alte aspecte cum ar fi informațiile partajate pentru colaborare cu diferitele părți interesate ale proiectului de construcție pe parcursul întregului său ciclu de viață. Având un model de informații a clădirii în Archicad înseamnă că:

  • Toată documentația aferentă proiectului (desene, liste și planșe relevante) este stocată într-un singur fișier de proiect.
  • Documentația este interactivă cu modelul 3D. O modificare făcută în orice parte va actualiza modelul 3D și toate documentațiile aferente.
  • Pe lângă parametrii fizici putem asocia un set bogat de informații la elementele de construcție. În orice etapă a proiectului, cu ajutorul listelor, putem extrage instantaneu aceste informații.
  • În Archicad găsim o librărie cu peste 1000 de elemente arhitecturale. Aceste obiecte sunt parametrice și sunt personalizabile conform standardelor locale.

Pentru aprofundarea conceptului BIM în Archicad, vă rugăm să urmăriți următorul videoclip.