Lecția 6: Cotarea

1. Cote plasate manual

Urmăriți videoclipul și repetați procesul prezentat.

REZUMAT

Pași:

1. Selectați unealta Dimensions din bara de unelte, apoi activați favoritul Dim (2,0).

2. Definiți două puncte de referință: colțul exterior din stânga sus a peretelui transversal din stânga, apoi colțul exterior din dreapta jos a peretelui transversal din dreapta.

3. Pentru a finaliza comanda dați dublu clic în pe orice spațiu gol.

4. Cu cursorul transformat într-un ciocan, faceți clic pe orice față longitudinală a unui perete pentru a seta direcția orizontală a liniei de cotă.

5. Mutați cursorul peste orice colț exterior al peretelui transversal și tastați Y600+ și apăsați ENTER.

6. Dați câte un clic pe fiecare perete transversal.

7. Dați dublu clic pe un spațiu gol, mutați cursorul ciocan în poziția în care doriți să plasați linia de cotă apoi faceți clic din nou sau mutați cursorul pe linia de dimensiune existentă și tastați Y300- și apăsați ENTER pentru a crea noua linie de dimensiuni exact la 300 mm sub cea existentă.

8. Cu tasta SHIFT apăsată, faceți clic pe peretele de compartimentare din dreapta băii, pe cabina de duș și pe vasul WC. Apoi faceți clic pe fața din stânga a compartimentării și mutați elementele spre stânga. Tastați 2200- și apăsați ENTER.

9. Activați funcția Suspend Groups. Țineți apăsat tasta SHIFT și faceți clic pe peretele de jos pentru a-l adăuga la selecție. Apăsați butonul Intersect din bara de comenzi standard.

10. Deselectați pereții și obiectele (ESC).

11. Repetați procesul cu peretele din dreapta: mutați partiția din dreapta la dreapta (2200-) și intersectați pereții.

12. Faceți clic pe colțurile de sus și de jos ale peretelui transversal din stânga. Faceți dublu clic pe un spațiu gol, mutați cursorul Ciocan pe fața exterioară a acestui perete, tastați X300 și apăsați ENTER.

13. Selectați cota creată recent cu tasta SHIFT + CLIC. Dați CTRL + CLIC pe pereții longitudinali pentru a adăuga noi puncte pe linia de cotă selectată.

14. Selectați cotă creată recent și în timp ce o mutați apăsați CTRL pentru a activa comanda Move a Copy. Apoi, copiați cota la o distanță de 700 mm către stânga.

15. Deselectaț linia de cotă (ESC).

16. Țineți apăsată tasta SHIFT și selectați toate nodurile interne ale acestei linii de cotă și apăsați BACKSPACE sau DEL.