19 iunie 2008

Se va lansa ArchiCAD 12 ! Viteza mai mare si noi inovatii in proiectare si documentatie!

ArchiCAD® 12, va fi disponibila atat pentru platforma Windows®, cat si pentru platforma Macintosh®, in luna iulie. Ciclul anual de lansare a noilor versiuni ale ArchiCAD are in continuare ca scop aplicarea unor optimizari care sa ii ajute pe utilizatori sa isi adjudece mai multe proiecte, sa fie mai creativi in procesul de proiectare si mai productivi.

Am introdus, pe langa noile instrumente de proiectare 3D, o functie inovatoare pentru documentatie 3D, care poate revolutiona comunicarea in industria constructiilor”, a declarat Miklos Szövenyi-Lux, Director de Managementul produsului la Graphisoft. „Iar pe computerele cu tehnologie multi-core, operatiile precum generarea sectiunilor si fatadelor din modelul cladirii virtuale sunt optimizate in mod considerabil!”

Prezentare generala a ArchiCAD 12

ArchiCAD 12 isi reafirma pozitia detinuta in calitate de cea mai completa si flexibila solutie de proiectare din categoria BIM (Building Information Modeling). Imbunatatirile aduse versiunii ArchiCAD 12 se concentreaza asupra vitezei, a proiectarii si a documentatiei:

Viteza

Procesor multi-core – Incepand cu ArchiCAD 12, procesoarele multi-core devin platforma recomandata si standard pentru calculul informatizat de inalta performanta.  Printre domeniile in care imbunatatirile vor fi vizibile se numara navigarea 2D si 3D, generarea modelelor 3D, incluzand calculul sectiunilor si umbririlor. Pe langa marirea vitezei, care poate contribui la reducerea termenului de lucru pentru utilizator, viteza de reactie optimizata va influenta in mod pozitiv mediul general de proiectare in care se lucreaza.  

Gestionarea imaginilor si a hasurilor – noua tehnologie permite obtinerea unui randament superior in ceea ce priveste lucrul cu imaginile bitmap si hasurile in faza de proiectare si in timpul generarii layout-urilor (planselor). De asemenea, este optimizata generarea documentelor PDF. 

Catalogul planselor (Layout book) – Lucrul cu plansele mari este cu mult mai rapid.  

 Proiectare

Pereti cortina (Curtain walls) – Aceasta functie permite utilizatorilor sa proiecteze si sa documenteze cu usurinta sistemele de pereti cortina. Instrumentul Curtain Wall se bazeaza pe noua „tehnologie de sistem” ArchiCAD care va servi drept fundament pentru viitoarele componente axate pe sistem ale cladirilor. Bazandu-se pe o structura ierarhica flexibila a schemelor, a componentelor fizice si a accesoriilor suplimentare, utilizatorii pot controla si modifica cu usurinta atat sistemul in intregime, cat si cele mai mici detalii din proiect.  

Afisarea structurii partiale (Partial Structure Display) – Permite arhitectilor sa lucreze in mediul complex al structurilor compozite a peretilor si al planseelor si sa coordoneze, in acelasi timp, cu usurinta, structurile portante cu inginerii. 

Gestionarea modulelor externe (Hotlink Module Management) – Prin gestiunea si vizualizarea intregii structuri hotlink si prin actualizarile repetate ale hotlink-urilor utilizate, dimensiunea fisierelor este redusa si viteza de actualizare este marita. Utilizatorii beneficiaza de o mai mare productivitate si o mai buna coordonare atunci cand folosesc modulele hotlink, in special in cazul marilor proiecte.

Documentatie

Documente 3D (3D Document) – Aceasta functie inovatoare permite utilizatorilor sa foloseasca orice vedere 3D a modelului ca punct de pornire pentru crearea unui document in care se pot adauga cote, adnotari si chiar desene 2D suplimentare.  Astfel, proiectantii isi pot face cunoscute intentiile cu mai multa usurinta proprietarilor, consultantilor si executantilor. Acest nou nivel de claritate in comunicare ajuta arhitectii sa petreaca mai putin timp explicand proiectul pentru proprietarii si sa reduca numarul de erori de executie care maresc costurile si prelungesc durata de proiectare.

Hasuri (Fills) – ArchiCAD 12 introduce un nou sistem de gestiune a hasurilor si o noua functie de hasurare care include hasuri compacte translucide, hasuri de tip imagine si hasuri transparente in degradé. Aceste functii le permit arhitectilor sa ramana in mediul ArchiCAD si atunci cand pregatesc documente pentru competitii si prezentari sofisticate.  

Optimizarile legate de interactiune – Utilizatorii pot de acum sa selecteze orice obiect in 2D sau 3D si sa efectueze operatii de deplasare, aliniere si distributie intr-un mod asemanator celui al aplicatiilor de birou obisnuite. Datorita acestor modalitati familiare de interactiune, proiectarea si generarea documentelor se va efectua mai rapid. 

Disponibilitate

Editia internationala (engleza), va fi disponibila de la mijlocul lunii iulie. Pentru mai multe informatii privind disponibilitatea versiunii ArchiCAD 12, va rugam sa contactati distribuitorul local autorizat: www.consoft.ro.

Despre Graphisoft

Graphisoft a introdus solutiile Virtual Building™ (cladirea virtuala) si este lider in dezvoltarea acestora. Timp de 25 de ani, Graphisoft a permis celei mai largi comunitati de arhitecti sa produca proiecte bazate pe modele mai bine concepute, mai usor de construit si mai ieftin de utilizat.