5 decembrie 2008

AxisVM 9 in PREMIERA in Timisoara - 04 decembrie 2008 - Hotel CONTINENTAL

Noua versiune a programului AxisVM 9 a fost prezentata in Timisoara la data de 04 decembrie 2008 la Hotel CONTINENTAL (B-dul Revolutiei 1989, nr.5).

AxisVM 9 este un program de calcul structural bazat pe metoda elementelor finite. Analiza statica si dinamica a structurilor bidimensionale precum si a celor tridimensionale se face atat prin metode de calcul liniare, cat si neliniare. Programul modeleaza structuri in cadre plane/spatiale, grinzi cu zabrele plane/spatiale, grinzi pe mediu elastic, saibe in stare plana de tensiune/deformatii, placi plane, placi cu nervuri, placi pe mediu elastic si structuri de placi curbe subtiri. La modelarea structurii pot fi utilizate elemente finite intr-un numar nelimitat si in combinatii libere (ex. structuri mixte din cadre si diafragme).

Faclitatea de baza a programului AxisVM - ideal pentru inginer constructori - este sistemul integrat de "modelare vizual" cu ajutorul caruia proiectantul isi poate construi modelul 3D. Modelarea vizuala permite proiectantului urmarirea grafica a intregului proces de modelare si calcul, pana la faza de evaluare a datelor.

Imbunatatirile aduse versiunii AxisVM 9 se concentreaza asupra vitezei de modelare si de calcul.