19 iunie 2009

A aparut aplicatia Graphisoft EcoDesigner pentru ArchiCAD12

Vara este VERDE cu ArchiCAD

 

Graphisoft EcoDesigner

Respectul pentru mediu – de acum, o parte integrantă a arhitecturii

„Arhitectura sustenabilă” este practica ce constă în proiectarea, construirea și întreținerea clădirilor într-un mod care să minimizeze impactul acestora asupra mediului. Unul dintre cele mai importante aspecte ale proiectării sustenabile este eficiența energetică, prin care se urmărește reducerea cantității de energie consumată de o clădire pe durata existenței acesteia.

Aproximativ 80% dintre deciziile care influențează performanța energetică a unei clădiri sunt luate de arhitect în faza incipientă de proiectare. Prin urmare, este deosebit de important ca arhitecții să poată efectua o evaluare rapidă și sigură a performanței energetice încă din primele stadii ale proiectului.

Vă anunțăm cu bucurie că a apărut noua aplicație Graphisoft EcoDesigner !

Folosind EcoDesigner, Clădirea Virtuală ArchiCAD devine un model „BIM” și mai inteligent, chiar de la primele planuri conceptuale.

Graphisoft EcoDesigner permite arhitecților să evalueze rapid și eficient alternativele de proiect în funcție de consumul de energie, cantitatea de dioxid de carbon emis și bilanțul energetic lunar.

 

„Capacitatea de a efectua rapid și eficient analize energetice asupra modelelor de clădiri ne avantajează în încercarea de a fi responsabili față de mediu și adaugă valoare extraordinară pentru clienții noștri.”

Russ Sanders, AIA, Orcutt | Winslow, USA

 

Detalii suplimentare si prezentarea functiunilor le gasiti pe http://www.consoft.ro/archicad/aplicatii/ecodesigner/

Aplicatia EcoDesigner poate fi instalată doar pe ArchiCAD 12 si pe ArchiCAD STAR(T) Edition 2009.

„Eficiența energetică începe să devină un factor cheie. ArchiCAD permite arhitectului să influențeze în mod pozitiv designul clădirii cât mai devreme și în faza cea mai potrivită.” Teemu Kurkela, CEO, JKMM Architects, Finlanda