7 mai 2012

ArchiCAD 16 - Componente BIM la îndemână

BUDAPESTA, 2-05-2012 - Graphisoft a anunțat astăzi ArchiCAD 16, cea mai recentă versiune a software-ului de proiectare BIM pentru arhitecți. ArchiCAD 16 introduce un ecosistem complet de soluții pentru a facilita crearea, partajarea și găsirea de componente BIM personalizate. Evaluarea Energetică integrată transformă ArchiCAD 16 în soluția BIM "cea mai verde", disponibilă astăzi pe piață.

"Proiectele de construcții – prin natura lor – conțin numeroase componente personalizate și structuri care pot necesita capabilități de modelare BIM dincolo de instrumentele standard," a declarat László Vértesi, VP de produse la Graphisoft. "ArchiCAD 16 introduce capabilități directe de modelare și integrare „Cloud” pentru a ajuta utilizatorii să-și creeze și să găsească obiecte personalizate, componente și structuri de care au nevoie pentru a crea modelele BIM complete", a continuat el.

UNEALTA „MORPH” - Redefinirea libertății de modelare pentru BIM

Obiectele personalizate, componentele și structurile complexe necesită un instrument de modelare cu o flexibilitate extraordinară. ArchiCAD 16 extinde capabilitățiile de modelare în mediul nativ BIM cu noul său instrument MORPH™. MORPH permite crearea de elemente cu orice geometrie, într-un mod grafic intuitiv, oferind tehnici de modelare populare, cum ar fi „push & pull”. Elemente MORPH pot fi create de la zero doar prin trasarea unui poligon 3D sau prin convertirea oricărui element existent din ArchiCAD. Instrumentul MORPH este o soluție optimă pentru crearea de componente BIM, structuri și elemente personalizate a mediului construit, precum și concepte pentru interioare.

BIMcomponents.com – căutare în „cloud” pentru Componente BIM

Componentele de construcții sunt în mijlocul atenției industriei BIM. Tehnologia Parametrică (GDL) a ArchiCAD-ului a fost un instrument puternic în mâna profesioniștilor, în crearea componentelor de construcții "inteligente". ArchiCAD 16 modifică fundamental posibilitățile utilizatorilor în obținerea componentelor personalizate BIM pentru proiectele lor. Noile capacități de modelare ale ArchiCAD-ului, conectate cu o bază de date „cloud-based”, permit utilizatorilor să creeze, să caute, să încarce și să descarce componente personalizate BIM la alegerea lor. Portalul BIMcomponents.com asigură, de asemenea, un rol de "piața" centrală, ca toate obiectele GDL să ajungă direct la utilizatorii ArchiCAD atunci când ei au cea mai mare nevoie de ele.

SUSTENABILITATE - Prima soluție BIM cu calcul energetic integrat

În zilele noastre, sustenabilitatea este un imperativ pentru toate proiectele de construcții. Spre deosebire de concepția generală, principalele decizii care influențează caracteristicile de durabilitate a unui imobil sunt luate de către arhitecți și nu de ingineri. Graphisoft continuă să inoveze în "verde", oferind cel mai bun flux de lucru în proicetarea sustenabilă, integrată complet într-o aplicație BIM. Noua funcțiune de Evaluare energetică a ArchiCAD 16 este similară cu fostul produs EcoDesigner™, dar se bazează în întregime pe noi tehnologii (de exemplu, analiză geometrică bazată pe zone, introducerea analitică ale datelor climatice, etc.). Această tehnologie permite arhitecților să efectueze o evaluare energetică fiabilă și dinamică a modelului BIM în cadrul ArchiCADului.

Împreună cu ArchiCAD 16, Graphisoft oferă de asemenea actualizări importante la fluxul de lucru și productivitate în portofoliul său tot mai mare de soluții. Acestea includ un upgrade la BIM Server™, servicii de partajare „cloud-based” pentru utilizatorii BIMx cu contract activ ArchiCLUB, precum și suport pentru IFC 2x3 Coordination View Version 2.0 pentru a facilita coordonarea OPEN BIM.

ArchiCAD 16 va fi lansat pe 30 Mai 2012. Livrările către utilizatori vor începe la câteva săptămâni după lansarea oficială.

Pentru mai multe informații despre ArchiCAD 16, vă rugăm să vizitați: http://www.consoft.ro/archicad/info/