4 mai 2016

ARCHICAD 20 – A fresh look at BIM

BUDAPESTA, 3 mai 2016 - Graphisoft® a anunțat astăzi cea mai recentă versiune a soluției sale de software BIM pentru arhitecți și designeri. ARCHICAD 20 oferă o serie de îmbunătățiri funcționale importante, care pun accentul pe "I" din BIM, asigurând beneficii pentru utilizatorii ARCHICAD cât și pentru ceilalți factori interesați. Noul "design plat" a interfeței grafice diferențiază noua versiune de celelalte instrumente BIM de pe piață.

"Adevăratul potențial al BIM este că poate să conțină toate informațiile necesare pentru proiectarea, construirea și operarea clădirilor", a declarat Peter Temesvári, Director Product Management la Graphisoft. "O parte semnificativă a acestor informații sunt date non-geometrice. ARCHICAD 20 oferă fluxuri de lucru puternice pentru gestionarea, vizualizarea și comunicarea acestor informații cu oricare dintre părțile interesate care participă la procesul de proiectare și construire."

NOUTĂȚILE DIN ARCHICAD 20

Gestionarea îmbunătățită a informațiilor

Stocarea informațiilor: Informația este cea mai valoroasă parte a BIM. ARCHICAD 20 permite ca modelul BIM să stocheze toate informațiile aferente. Astfel proiectele pot stoca și gestiona informații de proiectare, care nu au fost create folosind instrumente CAD sau BIM, cum ar fi de ex. foi de calcul Excel.

Afișarea informațiilor: Cu ajutorul filtrelor inteligente și funcției noi de suprascriere grafică, proiectanții pot schimba în mod liber reprezentarea 2D și 3D ale mai multor elemente cu proprietăți similare. Această funcție asigură metode de comunicare, coordonare și verificare mult mai eficiente.

Acces la informații: ARCHICAD 20 se numără printre primele aplicații BIM care suportă pe deplin standardul IFC 4, care sprijină noi fluxuri de coordonare (Design Transfer View și Reference View) și oferă un ajutor real la coordonarea cu alte discipline. Posibilitatea de distribuire a informațiilor prin aplicații ca BIMx sau Excel facilitează accesul unui grup țintă mult mai larg la mulțimea informaților stocate într-un model BIM.

Favorite vizuale

Noile Favorite oferă un feedback vizual excelent asupra setărilor salvate prin vederi 2D și 3D generate automat, acestea fiind disponibile instantaneu pentru fiecare instrument. Acest lucru ușurează definirea și aplicarea standardelor de birou precum și munca zilnică a proiectanților.

Interfață grafică modernă

ARCHICAD 20 dispune de o interfață grafică complet reînnoită, rezultatul fiind un program BIM cu un look modern și ergonomic – lucru rar întâlnit în cazul programelor de acest gen. Limbajul de design utilizat pe interfața grafică oferă ARCHICAD un aspect mult mai apropiat de aplicațiile mobile decât de programele desktop tradiționale, astfel fiind extrem de atractiv pentru generația mai tânără.

Pentru mai multe informații despre ARCHICAD 20, vă rugăm dați clic AICI.

Despre Graphisoft

Graphisoft® a declanșat revoluția BIM în 1984 cu ARCHICAD®, primul program BIM din industrie dedicat arhitecturii. Graphisoft continuă să furnizeze soluții inovative pentru industrie ca BIMcloud®, prima platformă de colaborare BIM în timp real, EcoDesignerTM, proiectare sustenabilă total integrată într-o aplicație BIM și BIMx®, leader printre aplicațiile mobile dedicate vizualizării modelelor BIM. Graphisoft face parte din grupul Nemetschek. ARCHICAD este prezent în România încă din 1996 prin CONSOFT.