18 iunie 2007

Graphisoft anunta posibilitatea de conectivitate bidirectionala intre ArchiCAD 11, Google Earth si Google 3D Warehouse

Aceasta functie permite utilizatorilor sa mearga dincolo de cladirea virtuala, in lumea virtuala. Nu numai ca utilizatorii pot descarca modele 3D de la producatorii de materiale pentru constructii pe care le pot utiliza pentru proiectele lor, ci si isi pot face publice proiectele prin Google Earth.

Continut disponibil imediat care vine in completarea unei proiectari de exceptie. Acesta este un lucru extrem de valoros pentru utilizatorii nostri. Google este sursa cea mai potrivita unde poate fi gasita o vasta biblioteca de informatii, respectiv unde pot fi publicate modele de care poate beneficia toata comunitatea ArchiCAD” arata Miklos Szovenyi-Lux, Director management de produs la ArchiCAD. „Coordonarea cu Google Earth adauga o noua dimensiune deciziilor de proiectare.”

Conexiunea bidirectionala Google permite utilizatorilor ArchiCAD 11:

Sa importe informatii despre teren si informatii privind coordonatele, cu ajutorul Google Earth – In fiecare faza de proiectare, chiar si un model brut al terenului poate contribui in mod semnificativ la vizualizarea in context a acestuia. Cu ajutorul Google Earth Connections utilizatorii pot obtine o imagine a terenului si primi date de la Google Earth.

Sa importe cladiri 3D si materiale de constructie de la producatori cu ajutorul Google 3D Warehouse – Site-ul Google 3D Warehouse contine mii de cladiri reale si produse specifice, de la diversi producatori, care pot fi utilizate pentru proiectele dvs. daca arhitectul are nevoie de o masina speciala sau de un obiect de uz casnic pentru un proiect, acesta poate fi cautat pe site si descarcat rapid in ArchiCAD.

Sa evalueze proiectele ArchiCAD in Google Earth - cu ajutorul Google Earth Connections, utilizatorii pot exporta cu usurinta modele 3D in Google Earth pentru a crea prezentari atractive pentru clienti.

Sa publice proiectele ArchiCAD in Google 3D Warehouse - deoarece Google 3D Warehouse este sursa pentru modele de cladiri 3D pentru Google Earth, daca arhitectul doreste sa puna la dispozitia celorlalti modelele sale 3D ale unor cladiri reale, publicarea modelului permite vizualizarea acestuia de sute de milioane de utilizatori Google Earth din lume.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ce este Google Earth Connections?

Google Earth Connections permite comunicarea fluenta intre ArchiCAD, Google Earth si Google 3D Warehouse. Desi multi dintre producatorii de software CAD asigura comunicarea intre pachetele CAD si Google Earth sau Google Warehouse, Graphisoft este primul dezvoltator de CAD care asigura comunicarea bidirectionala cu ambele programe, prin intermediul unei solutii integrate.

Ce este Google 3D Warehouse?

Google 3D Warehouse este un site care va permite sa cautati, sa memorati si sa utilizati in comun modele 3D. Oricine poate cauta si descarca modele, dar pentru a publica propriul model este necesar sa va conectati folosind contul dvs. Google.

Modelele de pe site includ toate elementele care compun lumea dvs. 3D: cladiri, case, poduri, statui, sculpturi, mobila, masini, oameni, animale si multe altele.

Daca modelul are o locatie reala, de exemplu, o cladire din Boulder, Colorado, o puteti de asemenea descarca si vizualiza in Google Earth sau ArchiCAD

Ce este Google Earth?

Google Earth este un program global care poate fi descarcat gratuit. Programul creeaza o harta a Pamantului prin suprapunerea imaginilor din satelit, a fotografiilor aeriene si a informatiilor GIS pe un glob 3D.