22 iunie 2007

Rezultatele concursului de Primavara ArchitectsJURY 2007

Graphisoft a anuntat rezultatele finale ale Concursului de Primavara ArchitectsJURY 2007 organizat pentru studentii arhitecti din toata lumea. Dupa patru luni de vot deschis in cadrul comunitatii architectsJURY.com, „juriul” a ales drept proiect castigator un bloc de apartamente din Sarov, Rusia. Acesta a fost proiectat si modelat in ArchiCAD de Ilya Ilin, la ora actuala student in anul 7 la Universitatea de Stat Nizhny Novgorod din Rusia. „Acest proiect incearca sa se apropie de lumea platoniciana a ideilor pur geometrice – de ideea de forme, a caror frumusete nu este relativa, ci absoluta. O conexiune vizuala intre volum si mediul ambiant...” asa isi descrie Ilya Ilin proiectul.

Daca doriti sa vedeti mai multe imagini ale proiectului castigator sau imagini ale altor lucrari ale lui Ilya Ilin accesati http://www.architectsjury.com/pages/competition/2007-spring-semester/winners/.

Editia precedenta a concursului, Toamna ArchitectsJURY 2006 a fost castigata de Echipa HAAK din Cluj-Napoca, Romania, cu proiectul „Turnul Elisabeta”.

Echipa HAAK - Horvath Andreea si Kiss Iosif Andrei, studentii Facultatii de Arhitectura din Cluj - http://www.architectsjury.com/Members/haak/ spun despre proiectul lor: „Elisabeta a fost numele unuia dintre cele cateva turnuri care inconjurau orasul medieval Hermannstadt (Sibiu - Transilvania - Romania). Conform deciziei Consiliului Ministerelor Culturii din Uniunea Europeana orasul a fost ales Capitala culturala a Uniunii Europene in 2007. Ca feedback la aceasta decizie, proiectul nostru de studiu propune o reinterpretare a turnului – care nu mai exista – cu ajutorul unui obiect arhitectural care insumeaza cele mai importante caracteristici ale orasului si care functioneaza ca poarta si ca muzeu al orasului pentru turisti.”

Detalii despre autori si proiect:

http://www.architectsjury.com/pages/competition/2006-fall-semester/winners

Va invitam sa participati la editia de Toamna ArchitectsJURY 2007 al acestui concurs! Pentru informatii suplimentare accesati:

http://www.architectsjury.com/pages/competition/2007-fall-semester

Despre ArchitectsJURY:

Versiunea 2.0 a acestui site al comunitatii arhitectilor a fost lansata de Graphisoft in 2006. Studentii la arhitectura pot propune lucrari spre evaluarea „JURIULUI”. Orice vizitator al site-ului are posibilitatea sa voteze o serie unica de lucrari de proiectare. Vizitatorii pot, de asemenea, face comentarii pe marginea proiectelor afisate si discuta aspecte privind proiectarea.