17 mai 2019

ARCHICAD 23 – BIM in an instant!

BUDAPESTA, 14 mai 2019 - Graphisoft a anunțat apariția celei mai recente versiuni a soluției sale de software BIM pentru arhitecți și designeri. ARCHICAD 23 crește exponențial viteza percepută a proceselor esențiale, cum ar fi pornirea programului, deschiderea fișierelor, lucrul în medii multi-proiect și navigarea printre vederile din proiectele BIM. Instrumentele noi de Stâlp, Grindă și Gol cresc precizia de modelare și facilitează colaborarea interdisciplinară.

"Sarcinile de zi cu zi, cum ar fi lansarea programului, schimbarea proiectelor sau răsfoirea vederilor într-un anumit proiect, pot încetini fluxul de lucru. Am eliminat aceste blocaje, astfel oferind arhitecților un flux creativ cu cât mai puține întreruperi. Capacitatea de reacție a ARCHICAD 23 este cu adevărat remarcabilă!", a declarat Péter Temesvári, Director de Product Management la Graphisoft.

NOUTĂȚILE DIN ARCHICAD 23

Goluri, nișe și cavități

ARCHICAD 23 introduce noul instrument de Gol, dedicat modelării și coordonării golurilor orizontale, verticale sau înclinate, în elemente sau grupuri de elemente. Asemenea goluri sunt importante pentru coordonarea proiectelor, deoarece ele trebuiesc documentate și sunt la fel de relevante pentru arhitecți, ingineri și consultanți. Golurile pot fi modelate, calculate și documentate folosind instrumente intuitive și distribuite utilizând standardul IFC.

Noile unelte de Stâlp și Grindă

ARCHICAD 23 permite arhitecților să modeleze mai flexibil detalii de construcție și să genereze cantități corecte pentru grinzi/stâlpi din beton, oțel, lemn și compozite. Stâlpi complecși și grinzi curbate, vutate și încastrate pot fi acum modelate și documentate în conformitate cu diferitele standarde de reprezentare. Grinzile și stâlpii sunt elemente ierarhice, compuse din unul sau mai multe sub-elemente (segmente) așezate de-a lungul unei singure axe.

Îmbunătățiri ale performanței

ARCHICAD 23 pune un accent deosebit pe oferirea unui flux neîntrerupt, începând de la lansarea software-ului, accesul la datele proiectului și navigarea prin modelul BIM. Acest lucru s-a realizat printr-o combinație între optimizarea performanțelor brute, simplificarea fluxurilor de lucru și reducerea dimensiunii fișierelor.

Acces îmbunătățit la proiecte

Utilizatorii lucrează zilnic la mai multe proiecte. Dialogul nou de lansare al ARCHICAD se concentrează pe proiectele recente și permite utilizatorului să deschidă cu un singur pas mai multe proiecte, în diferite instanțe ARCHICAD, pentru o pornire mai rapidă și mai ușoară.

Lansarea proiectului

ARCHICAD verifică diferite aspecte ale proiectului pe care îl deschide: starea desenelor și a modulelor, biblitoceile încărcate, etc. ARCHICAD 23 colectează problemele detectate și la final le prezintă utilizatorului în noua fereastră Action Center, fără a întrerupe procesul de deschidere.

Navigarea printre vederi

Pentru a facilita identificarea diferitelor vederi, ARCHICAD 23, chiar înainte de a le activa, afișează o previzualizare. Tab-urile reprezintă o parte esențială a fluxului de lucru. Utilizați Tab Overview pentru o vedere de ansamblu.

Proprietăți în materiale

Introducerea Clasificărilor și a Proprietăților pentru materialele de construcție rezolvă probleme critice ale utilizatorilor din domeniul livrabilelor. Astfel utilizatorii pot îndeplini cerințele programelor 4D/5D privind clasificarea standardizată sau personalizată a materialelor.

În plus față de caracteristicile evidențiate mai sus, ARCHICAD 23 oferă multe alte îmbunătățiri funcționale și de performanță. Mai multe informații găsiți AICI.