9 decembrie 2008

MEP Modeler - o aplicatie noua pentru ArchiCAD12

MEP (Mechanical/Electrical/Plumbing) Modeler asigura utilizatorilor ArchiCAD modelarea, editarea sau importul 3D a diferitelor retele de instalatii (HVAC, Sanitare, Termice, Electrice) si coordonarea acestora cu proiectul de arhitectura, cu Cladirea Virtuala ArchiCAD.

Graphisoft MEP Modeler™ se poate utiliza in urmatoarele moduri:

Metoda de lucru BIM – Cazul in care inginerul de instalatii lucreaza in 3D, arhitectul poate importa modelul instalatiilor in format IFC. Pe langa aceasta posibilitate standard de preluare a datelor in format IFC, MEP Modeler asigura o conexiune mai sofisticata cu AutoCAD® MEP 2008/09 via IFC, utilizand un plug-in pentru export din AutoCAD, denumit ArchiCAD Connection.

Metoda de lucru 2D – Bazandu-se pe documentatia 2D primita de la ingineri, arhitectii pot genera si modifica instalatiile in 3D in interiorul ArchiCAD.

Capacitatile puternice de modelare si coordonare in combinatie cu metodele de lucru mai sus prezentate transforma MEP Modeler intr-o aplicatie ideala pentru arhitecti in coordonarea mai eficienta a proiectelor complexe.

Informatii detaliate despre acest program gasiti la: http://www.consoft.ro/archicad/aplicatii/mep/