Archicad 24 – Building Together

Archicad 24 conectează echipele de proiectare într-un mediu cloud complet "deschis" – susținut de colaborare și comunicare avansată. Schimbul de informații transparent creează încredere între membrii echipei și elimină munca redundantă între arhitecți și ingineri.

Urmăriți înregistrarea evenimentul digital Building Together 2020, pentru a afla cum unește Graphisoft arhitecții și inginerii folosind o strategie de Un Singur Model, care are ca rezultat clădiri de o calitate superioară.

DESIGN

Model integrat pentru analiză structurală

Pentru a oferi clientului cel mai optim design posibil, arhitecții și inginerii trebuie să lucreze într-o strânsă colaborare. Pentru a realiza acest lucru, Archicad 24 generează automat modelul pentru analiza structurală, astfel sprijinind un flux de lucru bidirecțional cu aplicațiile de analiză structurală.

Creați modelul BIM cu setul cunoscut de unelte din Archicad. Modelul pentru analiza structurală este generat automat pe baza elementelor portante, create cu uneltele Slab, Wall, Column, Beam și Roof. Astfel, inginerii se pot concentra pe dimensionare în loc să re-modeleze structura în aplicația de analiză folosită.

Compararea diferitelor modele

Cu noua funcțiune Model Compare puteți compara două modele și puteți vizualiza și filtra diferențele dintre ele. Astfel, puteți evalua mai ușor cerințele de modificare și variantele de proiect. După acceptarea modificărilor, modelul 3D este actualizat automat.

MEP Modeler încorporat

Uneltele de proiectare MEP sunt acum parte integrată a Archicad 24, fără plată suplimentară sau necesitatea unei licențe și instalări separate. Astfel, aveți acces la capacitățile de modelare MEP native în cadrul Archicad. Conversia elementelor de instalații importate prin fișiere IFC a fost îmbunătățită semnificativ, la fel și gestionarea străpungerilor aferente.

Librărie îmbunătățită pentru mobilier rezidențial

În fiecare an, Archicad oferă îmbunătățiri și actualizări pentru conținutul librăriei. Cu noile piese de librărie pentru mobilier rezidențial din Archicad 24, puteți crea vizualizări 2D și 3D într-o manieră mai contemporană. Cu o colecție extinsă de picioare, panouri și butoane, au fost create peste 40 de obiecte rezidențiale noi, inclusiv canapele, paturi, o varietate de mese și standuri, fotolii, dulapuri, accesorii noi și elemente decorative.

Programare vizuală

Add-onul PARAM-O vă permite să creați cu ușurință obiecte parametrice, cu o interfață de programare vizuală similară cu cea din Grasshopper. Modelați orice, de la detalii interioare la peisaje urbane, cu capacități parametrice, fără a fi nevoie de cunoștințe de programare GDL.

NOTĂ: cu update-ul pentru Archicad 24 (build 5000) PARAM-O a devenit integrat și accesibil pe sistemele macOS și Windows.

COLABORARE

Issue Manager

O sarcină constantă a șefului de proiect este să se asigure că erorile/problemele găsite în timpul procesului de proiectare sunt rezolvate. Numărul de probleme poate fi destul de mare și gestionarea acestora este întotdeauna o provocare.

Archicad 24 oferă funcții care ajută la crearea și urmărirea automată a problemelor. În noul flux de lucru, problemele pot conține nu numai elemente evidențiate, dar și nenumărate sugestii (creare, modificare sau ștergere). Archicad 24 oferă două noi interfețe pentru gestionarea, editarea și organizarea eficientă a problemelor: Issue Manager și Issue Organizer.

Puteți verifica cu ușurință dacă un element selectat face parte dintr-o problemă existentă, apoi puteți filtra problemele relevante din Issue Organizer. Panoul de Istoric a unei probleme monitorizează toate activitățile legate de aceasta. Lista problemelor se poate exporta chiar și în format XLSX.

BIMcloud deschis

Folosind soluțiile convenționale este aproape imposibil să coordonați eficient diferitele platforme și formate de fișier. Noul BIMcloud este o platformă OPENBIM care sprijină această coordonare.

BIMcloud poate găzdui acum orice format de fișier care provine de la client sau alte aplicații BIM. Puteți oferi acces proiectanților de specialitate, clienților, persoanelor de pe șantier, chiar și unor utilizatori non-Archicad. BIMcloud trimite automat notificări despre modificările legate de proiectul, folder-ul sau fișierul pentru care configurați acest lucru.

Archicad 24 poate publica livrabile 2D sau 3D direct pe BIMcloud. La fel poate accesa toate fișierele încărcate pe BIMcloud, de ex. poate plasa și actualiza modele hotlink, desene externe (de ex. DWG, PDF).

Folder History

BIMcloud va menține istoricul fiecărui fișier și folder. Permitându-vă oricând să restabiliți sau să descarcați o versiune anterioară a unui fișierului, respectiv folder.

Urmărirea modificărilor

Archicad 24 introduce urmărirea modificărilor pentru proiecte teamwork, astfel permite notificarea membrilor echipelor de proiectare cu privire la modificările relevante. Funcția de urmărire a modificărilor este controlată de subscripții definite de utilizator. Subscripțiile pot fi configurate în mod flexibil folosind diferite criterii, metode de selecție și filtrare. În acest fel, utilizatorul poate exclude modificările irelevante. De fiecare dată când schimbările sunt sincronizate cu BIMcloud (Send & Receive), proprietarul subscripției este notificat cu privire la toate modificările care îndeplinesc criteriile definite.

NOTĂ: Funcțiile BIMcloud deschis, Folder History și Urmărirea modificărilor NU sunt disponibile în BIMcloud Basic.

VERIFICARE

Generarea automată a modelului pentru analiza structurală

Modelul pentru analiza structurală este generat automat pe baza elementelor portante dacă sunt îndeplinite următoarele condiții:

Verificarea modelului

Cu noua funcție Model Check puteți verificați corectitudinea modelului în două feluri:

Physical Model Quality

verificați calitatea modelului fizic și să remediați eventualele erori de modelare fizică care ar putea afecta modelul pentru analiza structurală, de ex. lipsa conexiunilor straturilor portante sau elemente care se suprapun.

Structural Analytical Model Quality

Această funcție asigură că modelul pentru analiza structurală, generat automat, este corect și gata de export pentru o aplicație de analiză.

VIZUALIZARE

Randări foto-realistice cu Twinmotion

Twinmotion 2020 este gratuit pentru toți titularii de licență Archicad 24!

Twinmotion, oferă arhitecților cea mai simplă, rapidă și inovatoare soluție de VIRTUALIZARE cross-platform, imersie 3D și explorare interactivă, care are la bază un motor grafic robust (Unreal Engine). Crearea de randări foto-realiste în timp real este acum extrem de rapidă și ușoară, în timp ce sincronizarea în timp real permite arhitecților să editeze modelul și să ia decizii de proiectare în orice moment.

BIMx

Aplicația BIMx a fost semnificativ îmbunătățită. Datorită tehnologiei avansate "data stream", nu mai există nicio limită asupra dimensiunii proiectelor. S-a redus timpul de deschidere a modelelor. Asta înseamnă, că puteți avea milioane de poligoane și mii de elemente BIM în modelul dvs. și veți putea naviga fără probleme. Puteți obține vizualizări mai realiste cu calcule de iluminare în timp real și, în sfârșit, funcția de măsurare inteligentă este acum disponibilă în aplicația gratuită.

BIMx Desktop Viewer a beneficiat de un facelift, au fost incluse toate funcționalitățile din BIMx Web Viewer, printre care suport Hyper-Model și folosirea unui controller compatibil Xbox.

Catalogul adițional de suprafețe reînnoit

Toți membrii ARCHICLUB au acces la catalogul de suprafețe adiționale, care în Archicad 24 a fost reînnoită. Acesta conține 500+ de suprafață, inclusiv suprafețe noi de tapet și suprafețe metalice mai realiste.

DOCUMENTAȚII

Python în Archicad

Archicad 24 introduce un nou strat API care își propune să ofere bazele rulării script-urilor de automatizare și șirurilor de comenzi complexe din afara Archicad, folosind limbaje de programare de un nivel superior.

Pentru a încuraja utilizarea acestei tehnologii, a fost introdusă în interfața Archicad o nouă paletă, unde scripturile Python pot fi importate, rulate și gestionate.

Editare îmbunătățită a poliliniilor

Poliliniile pot fi editate într-o manieră similară cu cea a liniilor, ceea ce oferă facilități suplimentare la redactarea documentelor, detaliilor. Acum puteți intersecta două sau mai multe polilinii sau o polilinie cu un perete, grindă, linie sau arc, puteți utiliza, de asemenea, comenzile Fillet și Chamfer pentru colțurile poliliniilor.

PRODUCTIVITATE

Dark Mode pe macOS

Dark Mode a fost introdus în macOS Mojave (10.14). Archicad 24 își poate adapta aspectul la această setare, cu pictograme întunecate și paletă de culori UI întunecate.

Suport BCF 2.1

Archicad oferă asistență pentru cel mai recent format BCF 2.1, pentru o comunicare mai precisă a problemelor. Un avantaj semnificativ este faptul că detaliile problemelor includ parametri noi (nume, stare, prioritate, scadență, responsabil, etc.) și pot include puncte de vedere multiple pentru o comunicare mai concretă.

SAF

SAF este un format de fișier open-source, dezvoltat și optimizat de Grupul Nemetschek. Prin formatul SAF, modelul pentru analiza structurală generat de Archicad poate fi transferat în aplicații externe care utilizează metoda elementelor finite (FEM). SAF este o nouă schemă dezvoltată pe platforma Excel, conținutul său este lizibil și bine structurat pe baza componentelor schemei statice.

IFC SAM

Importul și exportul modelului pentru analiza structurală în format IFC (IFC Structural Analysis Model), dezvoltat de buildingSMART este disponibil în Archicad 24 ca o funcțiune experimentală.

Unirea automată a golurilor

Unealta Opening apărută în Archicad 23 a fost actualizată pentru a se potrivi mai bine colaborării interdisciplinare. Cu aceste îmbunătățiri, este acum posibilă unirea automată a golurilor pe baza rețelelor de instalații care merg în paralel. Este posibilă setarea toleranțelor longitudinale și transversale, oferind arhitectului un control mai detaliat asupra modului în care golurile sunt create.

Toate noutățile enumerate mai sus, au fost prezentate în cadrul evenimentului digital Building Together 2020. Urmăriți înregistrarea evenimentului pentru a afla cum unește Graphisoft arhitecții și inginerii folosind o strategie de Un Singur Model, care are ca rezultat clădiri de o calitate superioară.

Videoclip de prezentare a noutăților din Archicad 24.

Alăturați-vă miilor de profesioniști BIM și începeți să proiectați cu ușurință și acuratețe.

Încercați Archicad 24 gratuit