Archicad 25 — Great design in every detail

Archicad 25 este cea mai puternică versiune de până acum. În tematica de design, utilizatorii vor experimenta o mai mare libertate de proiectare, o utilizare și navigare mai facilă. În vizualizare — secțiunile și fațadele afișează acum suprafețe și umbre realiste, garantând prezentări mai convingătoare. În documentație — extrase de cantități mai precise și noi opțiuni de etichetare pentru Zone și elemente MEP sunt doar câteva dintre îmbunătățirile cheie aduse de Archicad 25. De asemenea, sunt incluse îmbunătățiri legate de colaborarea cu inginerii, OPEN BIM și îmbunătățiri de interoperabilitate. Toate noutățile și inovațiile s-au bazat pe feedback-ul utilizatorilor.

Atât BIMx, cât și BIMcloud sunt mai puternice — BIMcloud poate stoca acum până la 100 de mii de fișiere și este deschis, astfel încât utilizatorii să poată găzdui toate fișierele de proiect într-o locație convenabilă. În plus, noul BIMx Desktop Viewer deschide toate vederile 2D și 3D, iar noul motor 3D BIMx este acum disponibil și pentru utilizatorii Android.

Archicad 25 oferă beneficii pentru toate birourile mici, mijlocii și mari. Există și îmbunătățiri care vizează doar anumite grupuri de utilizatori — așa cum sunt menționate în lista de mai jos.


NOUTĂȚI ÎN DESIGN

Proiectele deosebite strălucesc în detalii. Pentru a vă ajuta să excelați, Archicad 25 face munca mai ușoară în multe moduri mici — oferind un impuls semnificativ în confort, precizie și eficiență.

Comutare rapidă între vederile 2D și 3D

Lucrați într-o secțiune, dar ați prefera să editați un element în plan? Acum, într-un mod fluent, selectați elementul și Archicad îl va selecta în planul corespunzător. Trecerea selecției din vederile 2D și 3D este la fel de ușoară.

Goluri de orice formă

Archicad 25 oferă crearea străpungerilor poligonale, creați goluri de orice formă care se potrivesc exact elementelor dvs. MEP (de ex. tubulaturi, țevi), astfel obținând extrase de cantități mai precise.

Librărie îmbunătățită pentru mobilier rezidențial și comercial

39 de obiecte noi de mobilier și decorațiuni contemporane — precum dulapuri de bucătărie modulare, canapele extensibile, umerașe, perdele, suporturi pentru haine, mese, scaune, saltele și grătare fac acum parte din librăria implicită a Archicad — însumând deja 1300 de obiecte parametrice.

Îmbunătățiri a conexiunii live cu Rhino versiunile 6 și 7

Importați și exportați fișiere Rhino 6 și Rhino 7 pentru a profita de puterea instrumentelor de proiectare parametrice, apoi treceți la Archicad pentru a continua procesul de dezvoltare și documentare a proiectelor.

Îmbunătățiri ale uneltei de scară

Noua metodă de construcție a scării Along Chord

Definiți lungimea liniei pasului corespunzătoare standardelor locale. Noua metodă de definire pe de-a lungul corzii cercului (Along Chord) vă permite să calculați adâncimea treptelor balansate de-a lungul unei linii drepte. Metoda existentă (Along Arc) rămâne neschimbată.

Noi combinații de simetrie disponibile pentru scările balansate

O nouă opțiune de întoarcere a scărilor este acum disponibilă: Turning Point – Asymmetric Going. Definiți și editați scările personalizate rapid și ușor, conform cu intenția dvs. de proiectare.

Control nou asupra podestelor

Acum, lungimea suplimentară a podestelor poate fi distribuită automat: în mod egal, de la începutul podestului sau de la capătul podestului. Acest lucru este util atunci când o scară existentă trebuie adaptată la mediul de proiectare în schimbare.


NOUTĂȚI ÎN VIZUALIZARE

Arhitectura înseamnă mai mult decât simpla creare de modele profesionale. Este vorba despre comunicarea intenției și interacțiunea dintre spațiu și volum. Archicad 25 oferă o serie de inovații pentru a vă face proiectele dvs. mai expresive.

Afișarea suprafețelor în secțiuni și fațade

Comunicați design-ul într-un mod mai realist. Afișați aceleași texturi de suprafață cu rezoluție înaltă în secțiuni și fațade, pe care le utilizați deja în 3D — fără utilizarea unui software de editare suplimentar.

Umbre realiste și hașuri de suprafață pe texturi

Prezentați-vă designul cu detalii artistice exacte. Aplicați umbrele și hașurile de acoperire vectoriale deasupra texturilor. Utilizați umbre moi pentru a adăuga contururi și adâncime suprafețelor dvs. în secțiuni și fațade.

Tehnologia Metal pe sistemele Mac

Vederea 3D pe sistemele Mac este mai rapidă ca niciodată. Archicad folosește acum Metal, noul API grafic dezvoltat de Apple, înlocuind vechiul motor OpenGL. Metal are acces aproape direct la unitatea de procesare grafică, rezultând viteze de redare mai mari.


NOUTĂȚI ÎN DOCUMENTAȚII

Bucurați-vă de mai multă flexibilitate în comunicarea designului.

Opțiuni noi de Graphic Override

În Archicad 25 Graphic Overrides includ culoare personalizată RGB atât pentru Surface, cât și pentru Fill Background Pen. Adițional, puteți controla transparența culorilor RGB personalizate și aveți opțiunea de a ascunde contururile elementelor în diferitele vederi ale modelului pentru părțile tăiate și netăiate ale elementelor.

NOTĂ: opțiunile pentru controlarea transparenței și ascunderea contururilor vor fi disponibile într-un update ulterior.

Extrase de cantități mai precise în listele de componente

Noile metode de calcul la nivel de componente ne asigură estimările cantitative personalizabile, contribuind la respectarea standardelor și cerințelor locale. Aveți control complet asupra cantităților ce vor fi luate în considerare - puteți decide să includeți străpungeri, să le ignorați complet sau să le includeți numai dacă acestea depășesc o anumită dimensiune. Configurați condițiile de calcul pe baza clasificărilor materialelor de construcție și afișați numai informații relevante și corecte în listele de cantități.

Noi opțiuni de formatare a listelor de cantități

Puteți crea un aspect mai curat și mai profesionist pentru listele de cantități, controlând mai precis îmbinarea articolelor uniforme.

NOTĂ: funcțiunea va fi disponibilă într-un update ulterior.

Etichete pe elementele MEP

În Archicad 25 este posibilă etichetarea elementelor MEP — acest lucru vă permite să afișați informații specifice elementelor MEP cu un singur clic — anterior era necesară o soluție suplimentară pentru etichetarea acestor elemente.

Alăturați-vă miilor de profesioniști BIM și începeți să proiectați cu ușurință și acuratețe.

Încercați Archicad 25 gratuit

NOUTĂȚI ÎN COLABORARE

O clădire impresionantă este rezultatul lucrului în echipă a arhitecților, inginerilor și contractorilor. Archicad acceptă mai mult de 40 de formate de export/import, inclusiv clasicele DWG, PDF și XLS, precum și formate contemporane OPEN BIM IFC și BCF.

Noul Survey Point nativ

Simplificați fluxurile de coordonare cu ajutorul punctului de stație (Survey Point) nativ din Archicad 25. Acesta permite gestionarea mai ușoară și centralizată a coordonatelor din lumea reală. Survey Point apare doar ca afișaj, nu va apărea în desenele tipărite și nu va fi recunoscut de Archicad ca un obiect, astfel nu mai apar probleme legate de elemente îndepărtate de origine. Survey Point facilitează schimbul de fișiere IFC și BCF și de asemenea, interoperabilitatea prin fișiere convenționale DWG sau DXF. Astfel, când exportați un fișier IFC sau DWG, utilizați opțiunile dedicate pentru a defini originea fișierului exportat fie în originea proiectului, fie în punctul de stație.

Interoperabilitate cu Revit

Archicad 25 suportă într-un mod nativ formatele de fișiere RFA și RVT (până versiunea 2021), astfel puteți reutiliza sau continua proiectele dvs. Revit în Archicad. Puteți conecta fișierul RVT chiar și prin metoda Hotlink, sau creați obiecte sau echipamente MEP native Archicad direct din fișiere Revit Family (RFA).

Îmbunătățiri la conexiunea cu Solibri

Solibri este liderul aplicațiilor în domeniul verificării modelelor, normelor și a fezabilității proiectelor. Eliminiați greșelile de proiectare folosind conexiunea directă Archicad - Solibri — Add-on accesibil gratuit pentru fiecare utilizator Archicad. Add-onul actualizat detectează și trimite automat numai acele elemente care s-au modificat, rezultând o colaborare mai rapidă. Acum puteți transfera conținutul din Selection Basket în Archicad și puteți sincroniza pozițiile de cameră a ambelor aplicații.

Model integrat pentru analiză structurală

Maparea automată a profilelor laminate

Economisiți timp și efort atunci când faceți schimb de fișiere cu ingineri structuriști. Folosind o bază de date predefinită și personalizabilă, Archicad 25 mapează automat elementele structurale din profile laminate la exportul fișierelor SAF.

Îmbunătățiri la generarea modelului pentru analiză structurală

În Archicad 25 inginerii pot controla geometrii complexe și scenarii de proiect reale, datorită reglajelor de offset îmbunătățite și prin gestionarea conexiunilor bazate pe reguli predefinite.


NOUTĂȚI ÎN PRODUCTIVITATE

Editarea în grup a combinațiilor de layer-e

În dialogul de setările a layer-elor, puteți selecta acum mai multe combinații de layer-e și puteți modifica simultan starea acestora — opțiune disponibilă până acum numai în Attribute Manager.

Definirea poziției obiectelor

În dialogul de setări a obiectelor, vederea laterală și vederea 3D pot fi rotite acum fără a modifica setările de rotație ale obiectului în plan, vizualizarea planului va roti în continuare elementul.

Graphisoft ID

Pentru a putea utiliza Archicad 25 va fi necesară autentificarea cu un GRAPHISOFT ID gratuit. GRAPHISOFT ID oferă acces personalizat la produse și servicii, care sunt constant îmbunătățite și va fi, de asemenea, hub-ul noului GRAPHISOFT Forward.

Videoclip de prezentare a noutăților din Archicad 25.