Archicad 26 — Stay focused, design more

Archicad 26 aduce îmbunătățiri la partea de colaborare, documentare automatizată și personalizarea elementelor, astfel utilizatorii își pot dedica mai mult timp proceselor creative. În același timp, conform roadmap-ului prezentat, Archicad 26 depune bazele unei dezvoltări continue pentru viitoarele versiuni. La evenimentul de lansare a produselor pentru anul 2022, Graphisoft a remarcat de asemenea, că tehnologia sa unică Adaptive Hybrid Framework va permite livrarea mai rapidă și mai agilă a noilor capabilități, caracteristici și a noilor produse care acoperă desktop-ul, serviciile cloud și dispozitivele mobile, începând cu Archicad 26.

NOUTĂȚI ÎN DESIGN

Petreceți mai puțin timp cu gestionarea proiectelor și mai mult timp cu design-ul acestora — Archicad 26 vă ajută să mențineți fișierele organizate, chiar și pe măsură ce dimensiunea și complexitatea proiectelor crește.

Gestionarea îmbunătățită a atributelor

Reduceți riscul de erori în timp ce vă concentrați asupra design-ului, chiar și pe proiecte mari și complexe. Gestionați mai ușor și mai intuitiv atributele cu ajutorul noii structuri ierarhice, astfel puteți păstra curate atributele proiectelor și puteți eficientiza schimbul de proiecte.

Archicad 26 vă permite:

Paleta de atribute

Pentru un acces mai rapid și editare mai ușoară, Archicad 26 introduce o nouă paletă simplificată de gestionare a atributelor care vă permite:

Selectare mapă pentru atributele noi importate

În translatorii IFC s-a introdus posibilitatea selectării unui folder de atribute în care să fie plasate atributele din fișierele IFC importate.

Navigare mai rapidă

În Archicad 26 puteți utiliza bara de căutare pentru a găsi ușor și rapid orice element după nume, fără a fi nevoit să derulați și să căutați prin multe mape. Puteți căuta în Project Map, View Map, Layout Book și Publisher Sets din paletele de Navigator și Organizer. Mapele închise se deschid automat în timpul căutării, iar starea lor inițială este reținută la ștergerea căutării. Elementele selectate în timpul căutării vor fi memorate la ștergerea căutării.

Crearea inteligentă a obiectelor cu Library Part Maker

Dezvoltați-vă propria bibliotecă de obiecte parametrice fără scripting. Creați cu ușurință uși, ferestre și alte obiecte parametrice cu ajutorul metodelor de editare grafică. Utilizați instrumente familiare de modelare Archicad, cum ar fi Slab sau Morph, pentru a modela mobilierul dorit de client și adăugați cu ușurință un comportament parametric inteligent, creați un singur element de bibliotecă care conține opțiunile de geometrie și suprafață, cum ar fi dimensiuni, texturi, finisaje și culori disponibile din catalogul producătorului. Adăugați metadate suplimentare, cum ar fi prețul, specificații de comandă și chiar note de instalare. Reprezentarea obiectului va fi ajustată automat la scara vederii și a setului de documentație, permițându-vă să utilizați aceste elemente în orice fază a proiectului.

NOTĂ: disponibil numai pentru abonații ARCHICLUB și Graphisoft Forward.

Controlarea suprafețelor aferente golurilor

Modelați și documentați mai rapid golurile, datorită unui control mai mare asupra suprafețelor deschiderilor și a opțiunilor îmbunătățite de suprascriere grafică. Acum puteți afișa golurile, nișele și cavitățile mai realist în contextul lor arhitectural. Puteți lista aceste suprafețe de goluri separat de elementul lor gazdă și puteți folosi noile informații pentru a afișa în listele de cantități denumirile suprafețelor și aria lor vopsită.

NOUTĂȚI ÎN VIZUALIZARE

Creați rapid și ușor vizualizări uimitoare cu ajutorul soluțiilor profesionale predefinite, suprafețelor și actualizărilor puternice ale BIMx Desktop Viewer.

Noi suprafețe profesionale

Creați vizualizări captivante și moderne care să faciliteze deciziile clienților cu ajutorul conținutului nou adăugat în Catalogul de suprafețe suplimentar. Vedeți descrierea completă pentru accesarea catalogului.

NOTĂ: disponibil numai pentru abonații ARCHICLUB și Graphisoft Forward.

BIMx îmbunătățit

Pentru gestionarea timpului necesar pentru export și un control mai bun asupra dimensiunii modelului, vă puteți seta dimensiunea texturilor până la 4K rezoluție (valoarea implicită anterioară era 1024 pixeli).

Aflați mai multe despre BIMx la adresa www.graphisoft.com/bimx.

NOUTĂȚI ÎN DOCUMENTAȚII

În Archicad 26, datorită îmbunătățirilor aduse fluxului de lucru, producerea documentațiilor este mai rapidă și mai precisă, cu mai puține interacțiuni manuale.

Texte automate noi

Economisiți timp și reduceți erorile datorită noilor texte automate destinate planșelor. Archicad 26 include noi texte automate pentru Master Layout și pentru mapele planșelor (subsets), astfel informațiile acestora vor fi completate automat în cartușe, etc.

Îmbunătățiri ale suprascrierilor grafice

Creați rapid combinații de suprascrieri grafice — Archicad 26 vă permite selectarea și adăugarea simultană a mai multor reguli la combinațiile de suprascrieri grafice, fără căutări repetitive.

Îmbunătățiri ale cotelor de nivel

Înainte de Archicad 26, editarea textelor și adăugarea informațiilor suplimentare erau posibile numai după plasarea cotei și numai una câte una. Aceste constrângeri au fost rezolvate în Archicad 26. De ex. acum puteți seta o origine de cotă implicită și la asocierea cu plăci și acoperișuri, găsiți noi opțiuni de cotare: Top, Core Top, Core Bottom, sau Bottom.

Îmbunătățiri ale importului PDF

În Archicad 26 puteți importa multiple pagini ale unui fișier PDF dintr-o singură comandă.

Alăturați-vă miilor de profesioniști BIM și începeți să proiectați cu ușurință și acuratețe.

Încercați Archicad 26 gratuit

NOUTĂȚI ÎN COLABORARE

Archicad 26 oferă fluxuri de lucru îmbunătățite la modelele pentru analiză structurală și facilitează interoperabilitatea mai rapidă și mai fluidă între arhitecți și inginerii structuriști.

Exportați datele componentelor în IFC

Acum puteți exporta date personalizate pentru componentele individuale (nu doar elemente ca un întreg) în format IFC. Ca rezultat, modelul IFC exportat va include informații la nivel de componentă despre proprietățile și rolul elementelor Archicad.

Îmbunătățiri BIMcloud

Acum cu o capacitate de peste 100 de mii de fișiere, niciun proiect nu este prea mare pentru BIMcloud. Îmbunătățirile aduse securității și controlului asupra istoricului versiunilor de fișiere fac din BIMcloud cel mai bun instrument de colaborare pentru echipa de proiectare.

Aflați mai multe despre BIMcloud la adresa: www.consoft.ro/archicad/bimcloud/.

Generarea automată a încărcărilor în timp real

În Archicad 26 s-a adăugat capacitatea de a extrage încărcările utile din zonele definite de arhitect în timpul procesului de proiectare. În acest fel, inginerul structurist va avea acces la informații mai detaliate direct din modelul arhitectural și va avea nevoie de mai puțină introducere manuală.

Îmbunătățiri SAF

Archicad 26 îmbunătățește translatorii SAF pentru a fluidiza fluxurile de lucru de schimb de date și modele. Acum puteți crea și stoca translatori multiplii care acoperă nevoi specifice pentru schimburile de date dintre Archicad și programul de analiză structurală. Accesați tabelele de mapare la import și export pe aceeași pagină pentru a le compara în timpul configurării translatorului.

Aflați mai multe despre formatul SAF la adresa www.saf.guide.

Stâlpi și grinzi cu secțiuni variabile

În timpul schimbului de fișiere SAF între Archicad și programele de analiză structurală, grinzile și stâlpii cu secțiuni variabile își vor păstra caracteristicile secționale corecte, facilitând un proces mai precis de analiză structurală.

Evaluări energetice mai exacte

Archicad 26 include un nou set de proprietăți pentru materialele de construcție. Valorile proprietăților se bazează pe datele din baza de date germană ÖKOBAUDAT. Utilizați aceste proprietăți validate pentru a documenta consumul energetic și amprenta CO2 a clădirii.

NOUTĂȚI ÎN PRODUCTIVITATE

Funcționalități mici care deseori rămân nedescoperite, dar vor crea o experiență de utilizare mai calitativă.

Ferestre de setări eficientizate

Ferestrele de setări ale Compozitelor și Suprafețelor au fost revizuite, astfel elementele acestora corespund cu restul atributelor.

Dulapuri de bucătărie personalizate

Introduse pentru prima dată cu Archicad 25, acum puteți personaliza rapid și ușor aspectul și stilul dulapurilor de bucătărie, respectând în același timp reglementările locale și standardele companiei.

Editare 2D îmbunătățită

Bazat pe feedback-ului utilizatorilor, îmbunătățirea eficientă și ușurința editării 2D în Archicad 26 economisește timp și ajută la menținerea consecvenței atunci când se utilizează Radial Stretch la cercuri și elipse.

Tehnologia DirectX pe sistemele Windows

Tehnologia care suportă desenarea în Archicad pe Windows a fost schimbată pe DirectX, rezultatul fiind o performanță mai bună și un aspect mai bun (această modificare a fost deja implementată pentru macOS). Opțiunile implicite din Work Environment (Advanced Redraw Options) reflectă acum aceste modificări.

Din Archicad 26, Direct3D a înlocuit OpenGL ca motor 3D. Plăcile grafice cu memorie dedicată de 4 GB sau mai mult sunt recomandate pentru a utiliza pe deplin capabilitățile de accelerare hardware.

Aflați mai multe despre plăcile recomandate în acest articol.

Videoclip de prezentare a noutăților din Archicad 26.