3 mai 2011

ArchiCAD 15 – Orizonturi extinse în DESIGN

Budapesta, 03-05-2011 – Graphisoft a anunțat astăzi apariția ArchiCAD 15, cea mai recentă versiune a software-ului premiat pentru design arhitectural. ArchiCAD 15 îmbogățește formele arhitecturale disponibile pentru a elibera creativitatea arhitecților. Noua versiune extinde, de asemenea, domeniul de aplicabilitate al fluxului de lucru BIM pentru proiectele de restaurare și reabilitare.

"ArchiCAD 15 se adresează arhitecților pe limba lor nativă printr-o abordare inovatoare a spațiului și a formelor în proiectare", a declarat Miklós Szövényi-Lux, vicepreședinte Product Management la Graphisoft. "În plus față de reinventarea spațiului de proiectare 3D și oferind arhitecților o gamă largă de instrumente de design noi, ArchiCAD 15 se adresează, de asemenea, și arhitecților care își câștigă existența din proiectele de restaurare și reabilitare", a continuat el.

FORME LIBERE ÎN ARHITECTURĂ
Evoluția formelor întotdeauna a mers mână în mână cu evoluția structurilor. De la bolțile simple până la cele complexe pe nervuri, arhitectul întotdeauna a aspirat să combine durabilitatea, utilitatea și frumusețea (Vitruvius). Aceste principii pot fi regăsite și pe cele mai bune exemple ale arhitecturii moderne contemporane. ArchiCAD 15 extinde capacitatea instrumentelor sale de modelare cu o unealtă versatilă „Shell”, asigurând astfel o libertate absolută în proiectarea diverselor forme din arhitectura modernă și cea clasică.

REDEFINIREA SPAȚIULUI DE PROIECTARE
Procesul de proiectare a trecut prin etape cel puțin la fel de revoluționare ca formele și structurile. În cursul ultimelor decenii, arhitecții au părăsit treptat "câmpiile" desenului 2D pentru incitantele "regiuni muntoase" a proiectării 3D în spațiul virtual. Creșterea în libertate adusă de-a treia dimensiune, cu toate acestea, adaugă un nou grad de dificultate la orientarea în spațiu. ArchiCAD 15 introduce linii ajutătoare și planuri de editare 3D, ceea ce transformă vederea de perspectivă într-un mediu natural pentru proiectarea construcțiilor.

SUPORT PENTRU PROIECTE DE RESTAURARE și REABILITARE
Apariția tehnologiilor moderne a crescut în mod semnificativ ciclul de viață al unei clădiri. Ca urmare, volumul proiectelor de restaurare și reabilitare este aproape egal cu cel de clădiri noi în majoritatea regiunilor dezvoltate ale lumii. ArchiCAD 15 extinde domeniul de aplicabilitate a metodei de lucru BIM pentru proiectele de restaurare și reabilitare a clădirilor.

În plus față de instrumentele de design și fluxuri de lucru noi, ArchiCAD 15 mai include îmbunătățiri la interfața de comunicare prin IFC, suport complet pentru 64-bit pe MacOS și îmbunătățiri la bibliotecile de obiecte parametrice.

Lansarea oficială a ArchiCAD 15 este programată pe data de 23 Mai 2011. Livrările către utilizatori vor începe la câteva săptămâni după lansarea oficială.

Pentru mai multe informații vă rugăm vizitați: http://www.consoft.ro/archicad/info/