Cerințe de sistem pentru Tekla Structures

Sistem de operare

Tekla Structures nu rulează pe sisteme de operare pe 32 de biți.

Hardware

CPU: Intel® CoreTM i5 de 2+ GHz, Intel® CoreTM i7 CPU 3+ GHz procesoare compatibile cu performanțe egale sau superioare. Sunt recomandate procesoarele multicore pentru exploatarea performanțelor Tekla Structures. Procesoarele Itanium nu sunt compatibile.

RAM: Minimul necesar este de 16 GB. Pentru modele complexe se recomandă 32 GB sau mai mult.

Hard Disk: Se recomandă un SSD de minim 240-480 GB.

Monitor: Minim: 24”/27” 1920x1200 pixeli, Recomandat: Unul de 30” cu o rezoluție 2560x1600 sau două de 27” cu rezoluția de 2560x1440 pixeli

Placa grafică: Recomandăm plăci video cu suport pentru două monitoare NVIDIA GeForce RTX 2060/2070 sau pentru performanțe superioare NVIDIA GeForce RTX 2080/2080 Ti.

Ce fel de calculator merită să cumpăr?

Alegerea calculatorului trebuie să fie corelată cu ceea ce doriți să lucrați pe el. Pentru unii, poate fi suficient și un laptop cu caracteristicile minime din cerințele de mai sus, dar dacă lucrați la proiecte foarte mari (clădiri înalte, școli, stadioane etc.), un calculator foarte puternic este esențial.

Selectarea componentelor pentru o configurație potrivită

CPU (Procesor)

Anumite funcții și procese de calcul în Tekla Structures (ex. clash check, reference model și aplicații .NET) sunt rulate ca și procese separate, ca urmare, este o idee bună să alegeți un procesor muti-core cât mai rapid. Principiul de alegere al procesoarelor este "cu cât mai rapid cu atât mai bine" și viteza de lucru într-un singur core este mai importantă decat multe core-uri.

RAM

Necesarul de memorie depinde de complexitatea modelului. Dacă lucrați cu modele foarte mari și vreți rapiditate, atunci aveți nevoie de o cantitate mai mare de memorie. De obicei stațiile de lucru pentru Tekla au între 16 GB și 64 GB RAM. Defectele de memorie sunt foarte greu de urmărit, nu cumpărați memoriile cele mai ieftine, ci luați în considerare brandurile mai cunoscute.

Placa grafică (Video Card)

Este recomandată utilizarea plăcilor grafice compatibile Open GL sau DirectX, iar plăcile video su un suport bun DirectX au cele mai bune rezultate.

În cazul programelor de proiectare 3D, utilizarea placile video de calitate este vitală, dar în același timp și utilizarea driverelor actualizate este foarte importantă.

Vă recomandăm să testați placile video înainte de achiziționare, deoarece diferite produse pot avea diferite rezultate chiar dacă utilizează același cip. Am dezvoltat o aplicație specială cu ajutorul căreia puteți testa plăcile video pentru utilizarea în Tekla Structures prin OpenGL. Aplicația este Steelmark și poate fi descărcată de pe Tekla Warehouse: Tekla Structures graphics hardware test.

Monitor

Monitorul este o componentă foarte importantă a sistemului, mai ales când vorbim de productivitate în programe BIM. Pe de altă parte, monitorul este interfața de comunicare dintre calculator și utilizator, în consecință, trebuie sa fie de calitate. Este vorba și de sănătatea utilizatorului.

Mulți utilizatori folosesc câte două monitoare la Tekla Structures deoarece îmbunătățește productivitatea, drept urmare vă recomandăm și noi utilizarea a două monitoare. Pentru a putea conecta două monitoare la o stație, aveți nevoie de plăci video capabile să lucreze cu două monitoare. Găsiți o varietate mare de astfel de plăci în piață și foarte multe au și performanțe foarte bune la un preț decent.

Mouse

Pentru a lucra în Tekla, necesarul minim este un mouse cu scroll și 3 butoane, deoarece multe comenzi necesită apăsarea butonului din mijloc al mouseului. Pentru o precizie sporită este recomandată folosirea unor mouse-uri mai performante (minim 1600 dpi).

Tekla Structures are suport și pentru mouse-uri 3Dconnexion: SpaceNavigator, SpaceExplorer, SpacePilot and SpacePilot Pro. Aceste mouseuri 3D se folosesc pe lângă un mouse obișnuit pentru a îmbunătăți substanțial navigarea în model și productivitatea.

Pentru funționarea mouse-ului 3D aveți nevoie de drivere pentru acesta. Driverul și instrucțiunile de utilizare al acestuia sunt disponibile pe Tekla Warehouse: 3Dconnexion Device Installer.

Informații adiționale găsiți pe pagina producătorului.