Cerințe de sistem pentru Tekla Structures

Sistem de operare

Alte sisteme de operare nu sunt suportate!

Hardware

CPU: Intel® CoreTM i7 de 3+ GHz, Intel® CoreTM i9 CPU 4+ GHz procesoare compatibile cu performanțe egale sau superioare. Sunt recomandate procesoarele multicore pentru exploatarea performanțelor Tekla Structures. Procesoarele Itanium nu sunt compatibile.

RAM: Minimul necesar este de 16 GB. Pentru modele complexe se recomandă 32 GB sau mai mult.

Hard Disk: Se recomandă un SSD de minim 1 TB.

Monitor: Minim: 27” 2560x1440 pixeli, Recomandat: Unul de 48” cu o rezoluție 4K sau două de 30” cu rezoluția de 2560x1600 pixeli

Placa grafică: Recomandăm plăci video cu suport pentru două monitoare NVIDIA GeForce RTX 4060/4070 sau pentru performanțe superioare NVIDIA GeForce RTX 4080/4090.

Ce fel de calculator merită să cumpăr?

Alegerea calculatorului trebuie să fie corelată cu ceea ce dorești să lucrezi pe el. Pentru unii, poate fi suficient și un laptop cu caracteristicile minime din cerințele de mai sus, dar dacă lucrezi la proiecte foarte mari (clădiri înalte, școli, stadioane etc.), un calculator foarte puternic este esențial.

Selectarea componentelor pentru o configurație potrivită

CPU (Procesor)

Anumite funcții și procese de calcul în Tekla Structures (ex. clash check, reference model și aplicații .NET) sunt rulate ca și procese separate, ca urmare, este o idee bună să alegi un procesor multi-core cât mai rapid. Principiul de alegere al procesoarelor este "cu cât mai rapid cu atât mai bine" și viteza de lucru într-un singur core este mai importantă decât multe core-uri.

RAM

Necesarul de memorie depinde de complexitatea modelului. Dacă lucrezi cu modele foarte mari și vrei rapiditate, atunci ai nevoie de o cantitate mai mare de memorie. De obicei stațiile de lucru pentru Tekla au între 32 GB și 128 GB RAM. Defectele de memorie sunt foarte greu de urmărit, nu cumpără memoriile cele mai ieftine, ci iei în considerare brandurile mai cunoscute.

Placa grafică (Video Card)

Este recomandată utilizarea plăcilor grafice compatibile Open GL sau Direct X, iar plăcile video cu un suport bun Direct X au cele mai bune rezultate.

În cazul programelor de proiectare 3D, utilizarea plăcile video de calitate este vitală, dar în același timp și utilizarea driverelor actualizate este foarte importantă.

Îți recomandăm să testezi plăcile video înainte de achiziționare, deoarece diferite produse pot avea diferite rezultate chiar dacă utilizează același cip. Am dezvoltat o aplicație specială cu ajutorul căreia poți testa plăcile video pentru utilizarea în Tekla Structures prin OpenGL. Aplicația este Steelmark și poate fi descărcată de pe Tekla Warehouse: Tekla Structures graphics hardware test.

Monitor

Monitorul este o componentă foarte importantă a sistemului, mai ales când vorbim de productivitate în programe BIM. Pe de altă parte, monitorul este interfața de comunicare dintre calculator și utilizator, în consecință, trebuie să fie de calitate. Este vorba și de sănătatea utilizatorului.

Mulți utilizatori folosesc câte două monitoare la Tekla Structures deoarece îmbunătățește productivitatea, drept urmare îți recomandăm și noi utilizarea a două monitoare. Pentru a putea conecta două monitoare la o stație, ai nevoie de plăci video capabile să lucreze cu două monitoare. Găsește o varietate mare de astfel de plăci în piață și foarte multe au și performanțe foarte bune la un preț decent.

Mouse

Pentru a lucra în Tekla, necesarul minim este un mouse cu scroll și 3 butoane, deoarece multe comenzi necesită apăsarea butonului din mijloc al mouse-lui. Pentru o precizie sporită este recomandată folosirea unor mouse-uri mai performante (minim 1600 dpi).

Tekla Structures are suport și pentru mouse-uri 3Dconnexion: SpaceNavigator, SpaceExplorer, SpacePilot and SpacePilot Pro. Aceste mouse-uri 3D se folosesc pe lângă un mouse obișnuit pentru a îmbunătăți substanțial navigarea în model și productivitatea.

Pentru funcționarea mouse-ului 3D ai nevoie de drivere pentru acesta. Driverul și instrucțiunile de utilizare al acestuia sunt disponibile pe Tekla Warehouse: 3Dconnexion Device Installer.

Informații adiționale găsești pe pagina producătorului.