19 aprilie 2007

Graphisoft & Nemetschek merg mai departe impreuna

Graphisoft & Nemetschek si-au alaturat fortele pentru a obtine o pozitie puternica atat pe piata europeana, cat si in afara ei!

54.3% din cele peste 10,7 milioane de actiuni ale firmei Graphisoft (cu sediul in Budapesta) au fost achizitionate de catre grupul Nemetschek la un pret de 9 Euro pe actiune.

Impreuna cu Graphisoft, Nemetschek devine liderul pietei de programe de proiectare asistata de calculator pentru arhitecti, ingineri constructori si firme de constructii.

Directorii internationali de vanzari Volker Haerdtl - Director International Sales Nemetschek si Laszlo Drajko - Director International Sales Graphisoft au adresat o scrisoare comuna catre parteneri, din care citam:

„ Din puntul de vedere al Nemetschek achizitia a avut un caracter preponderent financiar. Graphisoft si Nemetschek sunt companii extrem de compatibile, iar rezultatele financiare pentru ArchiCAD, obtinute in ultimii ani, cum ar fi cresterea de 25% din anul 2006, cea mai mare din domeniu, vorbesc de la sine. Acesti doi factori reprezinta o mare valoare pentru grupul Nemetschek.

• Nu se are in vedere o integrare directa a celor doua companii. Graphisoft va continua sa functioneze independent, având propriul sau consiliu de administratie. Cu exceptia faptului ca se va mentiona ca apartine Grupului Nemetschek, marca Graphisoft isi va pastra importanta si va continua sa se dezvolte la nivel global.

• Din punctul de vedere al clientilor, consideram ca apartenenta Graphisoft la un grup mai mare, si anume la Grupul Nemetschek va fi considerata ca fiind de bun augur. In urma acestei achizitii, Nemetschek devine cea mai importanta companie din Europa in ceea ce priveste furnizarea de solutii AEC si, in mod evident, cel de al doilea furnizor de software pentru proiectare, la nivel global.

• Nemetschek si Graphisoft vor identifica modurile cele mai potrivite de colaborare, la nivelul tehnologiei, al elaborarii de puncte de vedere comune in ceea ce priveste standardele din domeniu, cum ar fi IFC etc. Aceste initiative cer insa timp, de aceea nu putem face niciun fel de comunicari la ora actuala.

Nu se intentioneaza comercializarea Allplan/VectorWorks prin intermediul sistemului de distributie ArchiCAD si nici comercializarea ArchiCAD prin intermediul sistemului de distributie Allplan/VectorWorks. In plus, nu se proiecteaza niciun fel de modificari de structura ale sistemului de distributie ArchiCAD.

• Dezvoltarea celor trei produse va continua. Nu se planifica intreruperea furnizarii niciunuia dintre aceste produse si nici combinarea acestora. Noi avem incredere in alegerea clientului, iar cele trei produse vor continua sa concureze in conditii de respect si corectitudine. ...”

Despre Graphisoft
Graphisoft SE, cu cartierul general in Budapesta, este specialist in solutii software pentru proiectarea de cladiri. A fost fondata in 1982, iar astazi are peste 260 de angajati si o retea de distributie ce acopera intreaga lume. Graphisoft are propriile birouri in Ungaria, Germania, SUA, Japonia, Marea Britanie, Spania si Finlanda. Peste 100.000 de arhitecti si ingineri din peste 82 de tari utilizeaza produsele Graphisoft, principalul produs fiind programul ArhiCAD. Compania este listata la bursa din Budapesta.

Despre Nemetschek AG
Nemetschek AG, cu cartierul general in Munchen, este producator mondial ce ofera solutii IT complete pentru constructii, de la proiectare (arhitectura si inginerie), pana la managementul constructiei pe toata durata de exploatare a acesteia. Programele sunt traduse in 16 limbi si adaptate standardelor locale, iar compania are peste 170.000 clienti in 142 de tari.